Eigen schatkamer voor prinses Ingrid

Een eigen schatkamer voor prinses Ingrid van Noorwegen, hoe heerlijk is dat? Het is in ieder geval geen overbodige luxe....

Lees ook

Een eigen schatkamer voor prinses Ingrid van Noorwegen, hoe heerlijk is dat? Het is in ieder geval geen overbodige luxe. Waar een ‘gewoon’ meisje het doet met wat gezellige prullen en fashion jewellery, heeft Ingrid-Alexandra al diamanten oorknopjes. Die draagt ze alleen bij speciale gelegenheden, die je hier ziet zijn van Noors zilver. Verder bezit ze een schitterende bedelarmband waar Noorse edelsmeden zich op hebben uitgeleefd en wat bijpassende filigrein oorhangers en armbanden. En op deze nieuwe foto – ter ere van het feit dat ze vandaag 12 jaar is geworden, gratulerer med dagen, prinsesse – wordt haar favoriete stuk weer eens gelucht. Het is een hartje van diamanten en robijnen dat ze bij haar doop van haar oma, koningin Sonja kreeg.

Is Sonja ook Creatief met Kurk?

© Royal Court Norway © Royal Court Norway

Het hartje is een familiestuk: Sonja droeg het graag zelf en kreeg het vermoedelijk ooit van koning Harald, die we verdenken van een romantisch karakter, onder dat granieten hoofd. Ook kroonprinses Mette-Marit is er wel eens mee gespot. Volgens onze insider schatkamerwatcher van The Royal Order of Sartorial Splendor maakte de koningin het bijpassende doosje zelf met behulp van de decoupage techniek, die ze van knutselkoningin Margrethe van Denemarken heeft geleerd. Het idee van twee koninginnen die driftig in de weer zijn met Velpon, bladgoud en vernis is iets waar we dolgraag eens een documentaire in drie delen aan gewijd zouden zien.

Prinses aan de slag met vuur

© Royal Court Norway © Royal Court Norway

Prinses Ingrid heeft het hartje al een paar keer gedragen, het is een – voor koninklijke begrippen – subtiel stuk voor een meisje van haar leeftijd (als je tenminste niet de hele tijd ‘robijnen en diamanten!’ denkt, zoals wij eksters). In haar laatste tweenie-jaar mag ze ook meteen officieel aan de slag. Ingrid ontsteekt op 12 februari het Olympisch Vuur voor de Jeugd Olympische Spelen. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar vader kroonprins Haakon. Hij mocht in 1994 namelijk het Olympisch vuur ontsteken voor de Olympische Winterspelen. Deze vonden toen ook plaats in Lillehammer. Want ook de Noorse royals zijn dol op continuïteit en zo. Go Ingrid, jaag de vlam erin!

Laatste nieuws

Zie ook