Altijd leuk: muitende kleine royals

Altijd leuk: muitende kleine royals. Want je moeder kan wel zoveel willen wat betreft vrolijk kijken, niet gillen en al...

Lees ook

Altijd leuk: muitende kleine royals. Want je moeder kan wel zoveel willen wat betreft vrolijk kijken, niet gillen en al helemaal geen stampij maken in de buurt van telelenzen. Als je nog maar drie, vier jaar bent, heb je andere dingen aan je hoofd. Zoals ‘nee’ zeggen, bijvoorbeeld. Of giechelend weghollen. Of je in geval van protest wenend ter aarde storten, zoals elke peuter en kleuter wel eens doet. Kroonprinses Mary van Denemarken drukte nog net op tijd af bij haar jongste dochter Josephine, die niet echt zin had in de fotosessie voor haar 5de verjaardag. Drie seconden na het nemen van deze foto was de jongedame er al vandoor, leukere dingen doen. En zo zijn er wel meer jonge dwarsliggers, geniet even mee.

Prins George wil niet luisteren

© Woman's Day © Woman’s Day

Prins George van Cambridge (2) is duidelijk geen fan van winkelen met zijn moeder. Hij schurkt hier tegen een beruchte Windsor Driftbui aan. Ook bekend van vader prins William en oom prins Andrew, die beiden legendarisch koppig en opvliegend kunnen zijn. Het schijnt van de Griekse kant van opa Philip te komen, want de Queen is tenslotte Hare Stiff Upperlip zelve. Anyway, reden voor George’s muitmoment is dat hij speeltoestel zag waar hij in wilde en hertogin Kate toch echt andere plannen had. En dat loopt dan toch, aanstaande koning aan de hand of niet, gewoon uit op wat trekwerk en een kernachtig ‘En nu doe je wat ik zeg!’

A2 is totally over it

© Michel Porro / Getty Images © Michel Porro / Getty Images

De festiviteiten van Koningsdag 2015 duurden niet alleen vrij lang, het was bovendien nogal fris. En er zijn grenzen aan hoe lang toespraken en welwillende burgers boeiend blijven als je intens naar je tablet of labradors verlangt. Prinses Alexia (10) en Ariane (8) hielden zich groot, maar duidelijk is dat ze er totally klaar mee zijn. Zwolle, take note, voor 27 april.

Mia en de stoppenkast

© Nigel Roddis / Getty Images © Nigel Roddis / Getty Images

Met actieve ouders als Zara Phillips (de dochter van prinses Anne) en rugby’er Mike Tindall is het geen wonder dat Mia (2) een ondernemende jongedame is. Zoals Zara zegt: “Ze is watervlug en razend nieuwsgierig.” Hier was ze in een onbewaakt ogenblik achter het lint terecht gekropen, waar ze de high power stoppenkast aan het inspecteren was op mogelijke elektrocutieopties. Haar moeder was er snel bij, muitende Mia werd zonder pardon afgevoerd.

Off-momentje voor Estelle

© Andreas Rentz / Getty Images © Andreas Rentz / Getty Images

En zelfs het vrolijkste royal kind ooit staat niet altijd ‘aan’. Prinses Estelle van Zweden (3) was al bruidsmeisje geweest. Had zich reeds laten weggevallen dat koningin Margrethe liefdevol in haar wangen kneep. En had hier op de bruiloft van oom Carl-Philip en tante Sofia een lamme arm van het zwaaien. De vraag was dus of ze nu naar huis gingen. En het antwoord van moeder Victoria beviel La Principessa duidelijk niet. Enter mokmomentje. Fijn aan een royal muiter zijn is weer wel dat er vrijwel altijd een nanny klaarstaat als menselijke bliksemafleider. Ook Estelle kikkerde al snel op, nadat ze professioneel werd afgevoerd voor wat lekkers en even lekker hollen door het paleis. Sweet!

Laatste nieuws

Zie ook