Stress voor prinses Athena

Stress voor prinses Athena van Denemarken (3). De kleine koninklijke hoogheid heeft onlangs het kinderbadje bedwongen, m...

Lees ook

Stress voor prinses Athena van Denemarken (3). De kleine koninklijke hoogheid heeft onlangs het kinderbadje bedwongen, maar vindt de stap naar het betere zwemwerk nog best een beetje spannend. Dan is er nog de kwestie van de verhuizing naar een groot bed in haar eigen kamer in het nieuwe huis van haar ouders, prinses Marie en prins Joachim. En tenslotte is haar verjaardag dit jaar best een dingetje. Niet alleen vanwege haar verlanglijst (ze wil ‘een poesje, een poesje, of een poesje’ volgens haar vader), maar ook omdat er wordt gevreesd voor een koninklijke kink in de kabel. Kunnen haar ouders er wel bij zijn?

Ouders het land uit

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

Athena wordt op 24 januari vier jaar. Normaal gesproken zou dat een normale kinderverjaardag met taart en slingers zijn. Maar prinses Marie en prins Joachim worden op 21 januari voor een officieel bezoek in IJsland verwacht. Dit ter ere van 100 jaar Dansk-Islandsk Samford, dat de warme banden tussen de twee landen onderhoudt. Het bezoek duurt slechts twee dagen en Athena’s broer prins Henrik (6) moet gewoon naar school. Zowel hij als Athena en hondje Apple blijven dus gewoon onder de hoede van de nanny in Kopenhagen achter.

‘Mama, weet je…?

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

Als je nog maar drie bent, is tijd echter nog vrij abstract, vandaar dat Athena dus zeker drie keer per uur checkt of haar ouders écht terug zullen zijn op haar verjaardag. Niet alleen omdat ze erg aan haar moeder hangt, maar ook in verband met de cadeautjes en zo. En de taart. En het feestje. Als ze het een beetje slim speelt en nog eens extra adorable grote ogen opzet, zien we haar hartenwens nog in vervulling gaan ook. Zet de koninklijke kattenbak maar alvast klaar!

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

Laatste nieuws

Zie ook