Bartho Braat verlaat GTST

Bartho Braat verlaat GTST. Na ruim 25 jaar zijn de goede en slechte tijden voorbij voor de acteur. Hij verlaat de serie....

Lees ook

Bartho Braat verlaat GTST. Na ruim 25 jaar zijn de goede en slechte tijden voorbij voor de acteur. Hij verlaat de serie. 15 januari is hij voor het laatst te zien.

Wanneer en hoe Bartho als Jef Alberts de serie verlaat is nog niet bekend. Afgelopen jaar liet hij al een aantal keer doorschemeren dat hij bezig was met zijn vertrek, ook omdat hij inmiddels al 65 is. Toch kwam hij er elke keer op terug. Samen met Jette van der Meij (Laura Alberts) en Wilbert Gieske (Robert Alberts) is Bartho vanaf het begin bij de soap betrokken. Wilbert is een paar maanden geleden teruggekeerd in Meerdijk.

Voor collega Jette slaat het nieuws in als een bom. “Het is natuurlijk verschrikkelijk”, vertelt ze aan RTL Boulevard. “We waren met de cast van Goede Tijden een weekend in Wales en daar werd ons door een journalist gevraagd hoe lang we nog in de soap zouden zitten. Wie weet tot mijn pensioen antwoordde Bartho toen. En dat is nu zo, hij gaat met pensioen.” De laatste aflevering met Bartho is al gemaakt. “Jef neemt in de Rozeboom afscheid van Laura, dat wordt prachtig.”

wo19.264529.d976a007-59506767.JefenLaurablikkenterug

De acteur heeft al nieuwe plannen gemaakt. Samen met Arijan van Bavel (Adje) wil hij het theater in. “Het directe contact met het publiek blijft toch bijzonder en daar word ik stiekem toch wel erg gelukkig van”, aldus Bartho. Vanaf 26 januari is Bartho dan ook samen met ‘Adje’ te zien in de voorstelling. ‘Prettig Gestoord!’ in de Rijswijkse Schouwburg.

We gaan je missen Jef!

JEtJf2o

Laatste nieuws

Zie ook