Nieuwe videoclip van David Bowie komt binnen

Damn. Deze nieuwe videoclip van David Bowie komt binnen. Wat een nieuws vanmorgen. We kunnen het nog steeds niet bevatte...

Lees ook

Damn. Deze nieuwe videoclip van David Bowie komt binnen. Wat een nieuws vanmorgen. We kunnen het nog steeds niet bevatten. Popicoon David Bowie overleed zondag 10 januari, vlak na zijn 69ste verjaardag (8 januari) en de dag van zijn nieuwe album ‘Blackstar’ (luistertip!). En nu David er niet meer is, staat heel de wereld stil bij alle oude songs van de zanger. Denk aan ‘Heroes’, ‘Let’s dance’, ‘Space Oddity’ en o.a. ‘Rebel, rebel’. Je zou zijn nieuwste album ‘Blackstar’ bijna vergeten! En vooral de videoclip bij zijn nieuwste single ‘Lazarus’. Het lijkt haast wel alsof David zelf al wist dat 10 januari zijn laatste dag zou zijn *snik*.

Lazarus

In de video ‘Lazarus’ zie je David Bowie in een ziekenhuisbed liggen. Hij zingt ‘Look up here, I’m in heaven’. Vervolgens krijgt de zanger stuiptrekkingen en dan zien we ‘een andere Bowie’ in dezelfde kamer dansen en schrijven achter een bureau om vervolgens de kast ingezogen te worden (I’ve got scars that can’t be seen). Kippenvel.

De naam ‘Lazarus’ wordt vaak gebruikt in de popcultuur als verwijzing naar de restauratie van het leven. Lazarus is een van Jezus’ meest prominente wonderen. Volgens het Johannesevangelie zou Jezus Lazarus uit de dood opgewekt hebben. De naam zou ook een afgeleide zijn van het Hebreeuwse Eleazar, wat ‘God heeft geholpen’ betekent.

Johannes 11:25-27

Maar Jezus zei: ‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven.’

Lyrics ‘Lazarus’

Look up here, I’m in heaven
I’ve got scars that can’t be seen
I’ve got drama, can’t be stolen
Everybody knows me now 

Look up here, man, I’m in danger
I’ve got nothing left to lose
I’m so high it makes my brain whirl
Dropped my cell phone down below
Ain’t that just like me

By the time I got to New York
I was living like a king
Then I used up all my money
I was looking for your ass

This way or no way
You know, I’ll be free
Just like that bluebird
Now ain’t that just like me

Oh I’ll be free
Just like that bluebird
Oh I’ll be free
Ain’t that just like me 

//bowiepills.tumblr.com/post/136826331240/lazarus-david-bowie

Laatste nieuws

Zie ook