David Bowie overleden

David Bowie overleden. Zondag is de Britse rockmuzikant op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Op T...

Lees ook

David Bowie overleden. Zondag is de Britse rockmuzikant op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Op Twitter bevestigt zijn zoon Duncan het trieste nieuws. Er wordt verzocht de privacy van de familie te respecteren.

Anderhalf jaar geleden kreeg de zanger te horen dat hij kanker had. Afgelopen vrijdag vierde hij nog zijn verjaardag met het uitbrengen van zijn nieuwe album: Blackstar, wat zeer goed ontvangen werd (luistertip). https://play.spotify.com/album/2w1YJXWMIco6EBf0CovvVN
Toch is de zanger al sinds 2004 niet meer op tournee geweest. In dat jaar moest hij met spoed een hartoperatie ondergaan vanwege een geblokkeerde slagader. 

Carrière David

We kennen David van zijn grote hits als Space Oddity, Heroes, Under Pressure en Ziggy Stardust (zijn alter ego). In Nederland behaalde hij in totaal vijf nummer 1-hits. Een echte rocklegende.

Tentoonstelling

In het Groninger Museum is er momenteel nog tot en met 13 maart een grote tentoonstelling van Bowie te zien (klik hier). Dit is een overzicht van zijn carrière en echt een aanrader. Het is een bijzondere tentoonstelling met meer dan driehonderd persoonlijke voorwerpen van de zanger, bijvoorbeeld zijn handgeschreven songteksten en originele kostuums.

Directeur van het museum, Andres Blühm, laat aan RTV Noord weten dat de tentoonstelling wordt aangepast..

Ik denk dat we er een soort tribute aan toe moeten voegen. Maar hoe of wat moeten we nog bekijken.

De expositie is al meer dan twee jaar te zien en is begonnen in het Victoria & Albert Museum te Londen en was daarna te zien in Toronto, São Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de laatste stop. Gaat dat zien.

Coupé

Ook rijdt er in het weekend nog een trein met een speciale coupé over David Bowie, van Zwolle naar Groningen. Deze blijft nog een maand. “We denken dat we op deze manier de fans iets extra kunnen bieden om David Bowie op een respectabele en mooie manier te herdenken”, reageert een woordvoerder van de NS op de dood van David.

De treincoupé is ingericht in samenwerking met het Groninger Museum. “In overleg met het museum gaan we nog kijken wat we verder nog kunnen doen.”

Wij wensen de familie en vrienden van David Bowie veel sterkte. Een groot gemis. Rust zacht rebel, rebel.

Laatste nieuws

Zie ook