Zeg, wil je prins Haakon in slechts een handdoekje zien?

Zeg, wil je prins Haakon in slechts een handdoekje zien? Scroll dan even door, want de Noorse god (42) is toegetreden to...

Lees ook

Zeg, wil je prins Haakon in slechts een handdoekje zien? Scroll dan even door, want de Noorse god (42) is toegetreden tot het elitecorps van Royal Bikkels waartoe ook koning Willem-Alexander behoorde. Die schaatste in 1986 de Elfstedentocht uit, de kroonprins van Noorwegen sprong in de ijskoude zee. Dit alles voor het TV-programma ‘Oppdrag Nord-Norge’ dat bol staat van de extreme sporten. Artic surfen, gletsjerkiten, noem iets wat de troonopvolging in gevaar zou kunnen brengen en hij deed mee. Zo nam hij ook vanaf het bovendek van de Fjord Vision een duik in het Vestfjord en kwam daar beeldig rillend weer uit.

Kroonprins als surprise guest

© Oppdrag Nord-Norge © Oppdrag Nord-Norge

“De kroonprins is een heel aardige vent,” zegt producent Sindre Kinnerød. “Het duurde niet lang of hij hoorde er helemaal bij. De andere deelnemers hadden geen idee wat er gaande was toen er op de Lofoten een extra deelnemer aan boord kwam, het was mijn verrassing voor iedereen. Men maakte zich een beetje zorgen over de etiquette, maar de prins zorgde er zelf voor dat die snel verdwenen. Hij deed gewoon mee en heeft onderweg ook gekookt en schoongemaakt.” Dat schorten Haakon goed staan, bewees hij ook hier al.

Skiën tussen de lawines

© Oppdrag Nord-Norge © Oppdrag Nord-Norge

Overigens gingen niet alle uitdagingen door. Vanwege extreem lawinegevaar werd een ‘minder dramatische’ ski-challenge gekozen om alle kandidaten heel te houden. Haakon is een fervent skiër en zag het probleem niet zo, tot hij zijn reuze verstandige bodyguard op zijn voorhoofd zag tikken en zich schikte in de situatie.

Blote Prins Alert!

© Oppdrag Nord-Norge © Oppdrag Nord-Norge

Als adrenalinejunkie was het programma voor Haakon een manier om zijn hobby’s uit te oefenen en tegelijk zijn land te promoten als ideale locatie voor sportieve durfallen. Bang uitgevallen is hij zelf nooit geweest: bij de marine zat hij een jaar in onderzeeërs tussen de torpedo’s (sinds 2013 is hij Admiraal) en hij draait zijn hand niet om voor een beetje survivallen. Ook dit tot verdriet van zijn securityteam, dat aanzienlijk minder van Bear Grylls-achtige toestanden houdt. En dan nu het hoogtepunt van deze post: Haakon in slechts een handdoekje. Hij mag er zijn. Met geharste borstkas en al. Well played, Mette-Marit. Well played.

© Oppdrag Nord-Norge © Oppdrag Nord-Norge

Laatste nieuws

Zie ook