Welke prinsesjes haten ballet?

Welke prinsesjes haten ballet? Kroonprinses Leonor (10) en haar zus Sofia (8) zaten onlangs met frisse tegenzin in het t...

Lees ook

Welke prinsesjes haten ballet? Kroonprinses Leonor (10) en haar zus Sofia (8) zaten onlangs met frisse tegenzin in het theater, bij een voorstelling van Don Quichot door de Spaanse National Dance Company. Ideetje van mama en oma, de meisjes zaten met nog twee vriendinnen op de achtste rij. Koning Filipe sloot naar verluidt slechts een paar keer zijn ogen voor een powernap. Sofia giebelde met een vriendin. En Leonor zat het stoïcijns uit. Na afloop werd er op zijn Spaans ‘Leve de koning’ geroepen door het publiek, wat bij de troonopvolgster een overduidelijke #awkard blik opleverde. Daarna bezocht het gezelschap de cast backstage ? om ze te complimenteren met de uitvoering.

Spanje Ballet 1

De dames zaten het beleefd uit

© Juan Naharro Gimenez / Getty Images  © Juan Naharro Gimenez / Getty Images

Prinsessen Leonor en Sofia zijn geen typische balletmeisjes. Ze hebben ze balletles gehad, als buitenschoolse activiteit van hun school Santa Maria de los Rosales. Sofia had het meeste aanleg voor de pliés en eens een arabesque, kroonprinses Leonor kon het allemaal niet zo boeien. Beide zusjes gaven aan dat ze hun balletschoentjes liever inruilden voor een stel sneakers, omdat ze op volleybal wilden. En ook nog liefst buiten school, waar ze ook al extra lessen Catalaans en Arabisch krijgen (Chinees hebben ze laten vallen). Dan wil je ook wel eens ergens ánders spelen, kunnen we ons zo voorstellen.

Letizia was ooit een zwaantje

© divinity.es © divinity.es

Het was een hele schok voor de koninklijke familie, waar iedereen – van koningin Letizia ? tot prinsessen Cristina en Elena, en diens dochter Victoria – als kind ballet danste. “Het hoort toch een beetje bij de opvoeding,” volgens oma Sofia. Die zegt dat Victoria het meeste talent heeft van allemaal: “Ze had met gemak de auditie voor een goede balletschool gehaald, maar het vereist veel studie en ze wilde liever op pianoles.”

Happy prinsesjes, dát telt

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

Koningin Letizia is zelf ook niet meer aan de barre te vinden, die danst eerder salsa, merengue en zumba als onderdeel van haar fitnessregiem. En knuffelt met haar sportieve dochters, die veel gelukkiger zijn zonder tutu’s. Eind goed, al goed.

Laatste nieuws

Zie ook