Kijk eens wat een knappe Viking!

Kijk eens wat een knappe Viking! En hij is vandaag nog jarig ook. Marius Borg Høiby (19) is boomlang and let's face it,...

Lees ook

Kijk eens wat een knappe Viking! En hij is vandaag nog jarig ook. Marius Borg Høiby (19) is boomlang and let’s face it, utterly gorgeous. We hebben hem zien opgroeien van klein blond jongetje tot stoere Noor in koninklijke kringen. Marius is de zoon uit een eerdere relatie van kroonprinses Mette-Marit met Morton Borg. Ze zijn nooit getrouwd, Morton (hij werkt als advertising executive) maakt wel deel uit van Marius leven. Maar ere wie ere toekomt: het was kroonprins Haakon die hem als peuter op zijn schouders ronddroeg, die hem leerde zeilen en gitaarspelen, en die zijn eerste echte pak met hem ging kopen.

Thuis in het koninklijk huis

© Norwegian Monarchy © Norwegian Monarchy

De Noorse royals (hier in 2000) hebben zich nooit laten kennen wat betreft het ‘verleden’ van Mette-Marit. Toen koningin Sonja hem voor het eerst ontmoette, had ze al een krat lego, potloden en kleurboeken voor hem in huis. En toen Marius zijn eerste dag op de middelbare school achter de rug had, zat koning Harald thuis op hem te wachten, zoals hij dat ook met zijn andere kleinkinderen deed. Ook toen Haakon en Mette-Marit prinses Ingrid en prins Sverre kregen, was en bleef Marius broer; het woord halfbroer valt niet in het gezin.

Dol op zijn moeder

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Marius vergezelt zijn moeder en de rest van het gezin vaak op officiële momenten, maar ook als ze privé op pad gaan. Dat hij zelf geen titel heeft, daar lijkt hij absoluut niet mee te zitten. Over de voordelen van bij de koninklijke familie horen zegt hij uitgestreken: “Ik ken het volkslied inmiddels heel goed.”

Mette-Marit voor haar huwelijk

Mijn grootste zorg was Marius, die in een leven terecht zou komen waarvan ik niet wist wat het zou inhouden.

© Getty Images © Getty Images

Oók knap in een jurk

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Marius draagt de koninklijke lasten monter, zelfs als het knickerbockers betreft. En deed dan ook niet moeilijk over de aanwezigheid van de pers toen hij in 2012 belijdenis deed. Witte jurk, rode roos, je zíet Haakon hier een grap maken. Marius kan het duidelijk hebben, overeind gehouden door een industriële hoeveelheid gel.

Speciale band met Ingrid

© Norwegian Monarchy © Norwegian Monarchy

Hoewel je zou verwachten dat de mannen in het gezin naar elkaar toe zouden trekken, heeft Marius juist een speciale band met zijn zusje Ingrid. “Ze lijken erg op elkaar,” zegt Noorse royalty-watcher Tone Jørgenson. “Ingrid maakte hem als jongetje een grote broer en lid van weer een echt gezin, dat verklaart hun speciale band. En het zijn allebei eigenheimers, net als hun moeder. Die heeft ook af en toe even tijd voor zichzelf nodig.”

Noorse surferdude

© Tumblr Marius Høiby © Tumblr Marius Høiby

Marius zit in zijn laatste bovenbouw jaar en zal na de zomer een vervolgopleiding kiezen. Hij kan goed pianospelen, voetbalt graag en heeft vorig jaar een heel stoere tweedehands off-road auto gekregen die hij zijn ‘beest’ noemt. Met deze bak kan hij ook op ruig terrein rijden, iets wat hij graag doet met vrienden, om bijvoorbeeld ergens off-piste te gaan snowboarden. Hij kan ook niet onaardig surfen, wat hij hieronder demonstreert. Action Man or what?

 

Laatste nieuws

Zie ook