5 topmomenten van de Deense Twins

5 topmomenten van de Deense Twins, ter ere van hun 5de verjaardag. Prinses Josephine en prins Vincent van Denemarken vie...

Lees ook

5 topmomenten van de Deense Twins, ter ere van hun 5de verjaardag. Prinses Josephine en prins Vincent van Denemarken vieren deze kleutermijlpaal thuis. Ze doen dat met taart, cadeautjes en de naaste familie, inclusief neefjes en nichtjes (de koala moest in Australië blijven…). Met het vooruitzicht op nog een jaar lekker mogen spelen, want in Denemarken gaan de kinderen pas op hun zesde voor het eerst naar school. Wel zullen ze dit jaar alvast af en toe een dagje wennen op Tranegård Public School in Hellerup, waar ook prinses Isabella en prins Christian naar toe gaan. Verder nog iets? Nou, heel veel Minions-gerelateerde zaken op het feestje, want daar is de tweeling dol op.

1 Ze heten ook Ivalo! En Minik!

© Getty Images © Getty Images

Josephine Sophia Ivalo Mathilda is de jongste van het kroonprinselijk gezin, Vincent Frederik Minik Alexander is 26 minuten ouder. Het maakt hem vierde in lijn der troonvolging en haar vijfde, na hun vader, oudere broer Christian en oudere broer Isabella. Ivalo en Minik zijn Groenlandse naam, als eerbetoon aan Groenland. Dat land is een autonoom gebied binnen het koninkrijk Denemarken. Erg lieflijk zijn de namen overigens niet: Minik is een soort olie waarmee boten van huid worden gesealed en Ivalo betekent zoiets als ‘pees’ of ‘draad’. Beiden zijn Koninklijke Hoogheden en kregen via opa Henrik nog een extra titel: graaf en gravin van Monpezat.

2 De Diva en de Charmeur

© Danish Monarchy / Facebook © Danish Monarchy / Facebook

Josephine is de meest extroverte van de twee. Ze maakt van haar hart geen moordkuil, doet niets op commando en is dol op aandacht. Haar moeder omschrijf haar vol liefde als “een pittig meisje”. Vincent is volgens zijn vader Frederik “een kleine charmeur”. Hij houdt van knuffelen, grapjes maken, auto en vooral van water en bootjes. “Zodra hij kan zwemmen, leer ik hem zeilen,” aldus Frederik. Josephine is meer een paardenmeisje, haar val van haar pony heeft daar niets aan veranderd.

3 Vincent de voetbalgek

© Luca Teuchmann / Getty Images © Luca Teuchmann / Getty Images

Vincent lijkt soms een béétje onder de plak te zitten bij zijn pittige zus, maar kan haar (en haar luidruchtige buien) briljant negeren. Zijn grote neven en vooral zijn oudere broer Christian zijn Vincents helden: ze voetballen samen, ballen graag met de hond en volgen de Deense eredivisie met een zeker fanatisme.

4 Met dank aan Garbo en Presley

© Danish Monarchy / Facebook © Danish Monarchy / Facebook

Omdat de naam van Deense royal baby’s was wordt bekend gemaakt bij hun doop, heeft Vincent als bijnaam Elvis gehouden. De tweeling is op dezelfde dag geboren als Elvis Presley en Frederik noemde zijn jongste zoon voor de grap vanaf de geboorte al zo. Josephine was in die fase nog ‘fiffig’, Deens voor schattig en alvast een voorschot op Phine. Haar bijnaam in intieme kring is Greta, vanwege haar aangeboren gevoel voor drama.

5 Interessante peetouders

//princeh3nry.tumblr.com/post/135601821942/everythingroyalty-twinning-with-prince-vincent

De tweeling – kijk ze hier eens lekker keten – zit goed in de peetouders (ze hebben er allebei zes). De bekendste van Vincent is koning Felipe VI van Spanje, al net zo’n zeilgek als Vincents vader Frederik. Josephine heeft aan prinses Marie een (peet)tante die haar nu al een beetje Frans leert en aan prins Carlo, de hertog van Castro, een peetoom met een droomnetwerk binnen aristo-Europa: handig voor later! Happy birthday, cuties!

Laatste nieuws

Zie ook