5 x vakantie op zijn royals

5 x vakantie op zijn royals, laten we even terugblikken op de avonturen van de Denen Downunder. Het begon met een rellet...

Lees ook

5 x vakantie op zijn royals, laten we even terugblikken op de avonturen van de Denen Downunder. Het begon met een relletje, omdat de oudste twee kinderen rijkelijk vroeg vakantie namen, terwijl Denemarken wel degelijk een leerplichtwet kent. Ter compensatie reisde het gezin een beetje rond om ter plekke wat aan leerzame topo en toeristische attracties te doen. Al lagen ze ook verdacht veel in zee en aan het strand, voor het betere zomer-in-de-winter-gevoel. Inmiddels zijn ze weer thuis, waar het groot gala al klaar hangt, want de Deense Royals gaan altijd meteen van start met hun nieuwjaarsrecepties en lijken daarbij het hele land de hand te schudden. Om toch nog even na te genieten, zetten we de vijf leukste vakantiekiekjes even voor je op een rij.

1 Prinses Mary is fit

Denen downunder
Wat heet, Hare Koninklijke Hoogheid kan desgewenst zo de catwalk op. En dat gaat niet vanzelf, Mary is een enthousiast hardloper en werkt ook vrijwel dagelijks een pilatessessie af. Daarnaast let ze op wat ze eet: er komt geen snelle koolhydraat in.

2 Beach Babe & Surfer Dude

© Woman's Day / Facebook © Woman’s Day / Facebook

Prinses Isabella en prins Christian omhelsden hun inner aussie in vrijetijdskleding. Het duo was het water niet uit te slaan en maakten vooral hun vader gek door steeds ‘Gidday mate!’ tegen hem te zeggen. Ze maakten niet de indruk de klassieke Deense feestdagen erg te missen.

3 Modelprins maakt misser


Ook prinsen weten te ontsnappen aan ouderlijk gezag en bodyguards. Christian (10), normaal gesproken een modelprins, was te cool om braaf tussen te vlaggen te blijven zwemmen op Mermaid Beach in Queensland en moest door een strandwacht uit zee worden geplukt. Deze hunk was de held van de dag, Christian kreeg een buitengewoon uncool standje.

4 Zo beeldig Zen!

Denen downunder 3
Naast een bescheiden road trip om de kinderen wat van het land te laten zien werd er ook nog een poging tot diepgang gedaan. Mary bezocht de Shambhala Gardens van Crystal Castle in Byron Bay met een paar vriendinnen. Waaronder haar BFF Amber Petty (de vrouw in het jeansrokje) die ook haar bruidsmeisje was. Daar draaide ze aan gebedsmolen ‘om zegeningen de wereld in de sturen’, dit alles gekleed als Royal Hippie Chick met een Ralph Lauren tas.

5 Lekker shoppen met de meisjes

Denen downunder 4
Naast eindeloos surfen en zwemmen werd ook de plaatselijke economie gestimuleerd. Mary maakte van de gelegenheid gebruik om met haar dochters Isabella en Josephine menig winkelcentrum af te schuimen, in redelijke anonimiteit. Voor zover dat mogelijk is met in je kielzog ‘a bunch of suspicious Nordic types all wearing Raybans & collar mics’, zoals een plaatselijke middenstander tweette. En dan nu weer tiara-time, graag!

Laatste nieuws

Zie ook