Zoon prins Carlos wil erkend worden

De zoon van prins Carlos wil erkend worden, dus komt er een de Bourbon de Parme bij? Hugo Klynstra, de buitenechtelijke...

Lees ook

De zoon van prins Carlos wil erkend worden, dus komt er een de Bourbon de Parme bij? Hugo Klynstra, de buitenechtelijke zoon van prins Carlos wil de achternaam van zijn vader gaan dragen, meldt ThePostOnline (TPO). De jongen werd in 1997 geboren uit een relatie van prins Carlos (de oudste zoon van prinses Irene) met Brigitte Klynstra. In een verklaring kort na de geboorte meldde Carlos via een woordvoerder, dat hij de “zelfstandige beslissing van Brigitte Klynstra om moeder te willen worden” respecteerde, maar dat het uitgesloten was dat er een familierechtelijke betrekking zou komen tussen hem en de pasgeborene. In de geboorteakte staat Carlos niet als vader  vermeld.

Dit is Hugo!

Carlos zoon 2
De prins heeft Carlos Hugo Roderik Sybren Klynstra dus niet erkend. Om de achternaam van zijn vader te krijgen en alles wat daarbij hoort is de jongen, inmiddels achttien, een procedure begonnen. Prins Carlos is op de hoogte van het initiatief en bevestigt aan TPO het volgende: “Ik heb vernomen dat Hugo Klynstra een dergelijk verzoek heeft ingediend. Dat verzoek is op mijn initiatief nu voorwerp van een procedure. Het gaat om een persoonlijke aangelegenheid met een voor mij verdrietige achtergrond. Ik zie daarom af van een nadere toelichting en hoop dat de media de privacy en daarmee de rust van mijn gezinsleven zullen respecteren.”

Er staat nogal wat op het spel

Annemarie en Carlos

Prins Carlos is inmiddels getrouwd met Annemarie Gualthérie van Weezel. Het paar heeft twee dochters, Annemarie is zwanger van hun derde kind. Volgens TPO kan het verstrekkende gevolgen hebben als de claim van Hugo door de rechter en de Hoge Raad wordt toegewezen. Hugo wordt dan lid van de Koninklijke Familie. In theorie zou hij zelfs aanspraak kunnen maken op de Spaanse troon.

Laatste nieuws

Zie ook