Serious Request-meisje is model

Serious Request-meisje is model. De dame in de bovenstaande video voor de inzamelingsactie voor 3FM Serious Request 2015...

Lees ook

Serious Request-meisje is model. De dame in de bovenstaande video voor de inzamelingsactie voor 3FM Serious Request 2015, blijkt ingehuurd te zijn.

Het model heet Lois Kruiswegt en is te zien in het promotiefilmpje en op posters. Ze moet een meisje voorstellen dat door een verwoeste straat loopt. In het (ingestudeerd) Arabisch vertelt ze dat elke dag onvoorspelbaar is. “Elke dag dat ik naar school ga, win ik van de oorlog.” Vertelt Lois, terwijl ze op de middelbare school zit en al vaker op tv in commercials te zien is geweest. Media-ethicus Huub Evers vindt dit niet deugen. In de Telegraaf vertelt hij: “Ik denk dat je hier toch wel het woord misleiding mag gebruiken.”

Volgens NPO worden voor de campagnes van radiozenders altijd professionals gebruikt. Een woordvoerder zegt dat het ondenkbaar is dat #SR15 meisjes inschakelt die een echt trauma van een oorlog hebben. En dat snappen wij ook, wat jullie?

Vanavond mogen de mannen Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuren het huis uit. Dit jaar gaat het ingezamelde geld naar jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

Dit is het model

?

Een foto die is geplaatst door Lois Delinyah Kruiswegt (@loisdelinyahk) op

Laatste nieuws

Zie ook