5 dingen die je wilt weten over prinses Kako

5 dingen die je wilt weten over prinses Kako. Om te beginnen waarom haar ouders haar een naam hebben gegeven die interna...

Lees ook

5 dingen die je wilt weten over prinses Kako. Om te beginnen waarom haar ouders haar een naam hebben gegeven die internationaal gezien niet direct elegante associaties opwekt. In het Japans betekent het echter ‘zomerregenboog’ en dat is natuurlijk wel weer reuze lieflijk. Kako is een Keizerlijke Hoogheid, als de op een na oudste dochter van prins Fumihito en prinses Kiko en een kleindochter van keizer Akihito en keizerin Michiko. Ze staat bekend als de fashionista van de familie. De speelruimte van Japanse royals is niet erg groot om zich eens lekker uit te drukken met hun kleding, maar deze blauwe jas was binnen een uur uitverkocht, nadat Kako ermee gespot was. What else?

 Ze kan in stilte roddelen

© The Asahi Shimbun / Getty Images © The Asahi Shimbun / Getty Images

Kako studeerde een tijdje in Dublin, maar volgt momenteel colleges aan de Christelijke Universiteit van Tokio. Daarnaast kan ze zich uitstekend redden in gebarentaal en doet ze veel voor de doven in Japan. Ook haar zus Mako en haar moeder Kiko zijn gebarentaal machtig. Als ze even onderling willen roddelen overleggen, spreken ze zo met elkaar, tot grote frustratie van de alom aanwezige hovelingen. Hier geeft ze een toespraak voor studenten in de Yonago Public Hall in Yonago, Tottori, Japan.

Ze doet dubbele royal Rittbergers

© The Asahi Shimbun / Getty Images © The Asahi Shimbun / Getty Images

Kako kan net als prinses Alexandra van Hannover goed kunstschaatsen en won er al prijzen mee. Deze foto is uit 2007, toen ze meedeed aan een wedstijd op de Meiji Jingu schaatsbaan in Tokio. Het hof fronste erg onder deze hobby die te wuft zou zijn voor een prinses. Maar mede dankzij de tennisliefde van haar oom, kroonprins Naruhito, kunnen de Japanse royals tegenwoordig wat meer participeren in sporten, in plaats van er alleen dociel naar te mogen kijken.

Ze lijkt alleen maar braaf

© Princess Kako Facebook © Princess Kako Facebook

Voor het oog van de wereld is prinses Kako onkreukbaar en onfeilbaar ‘als een witte wolk van onschuld’, volgens de Japanse RVD. In werkelijk is het gewoon een leuke meid die goed kans dansen en ook vuige woorden in gebarentaal kent. Bij toneelstukjes op school (ze staat hier als tweede van links) trok ze echt haar allerkortste rokje uit de kast. En ze houdt naast Beyoncé en Adele van Japanse cultrapper Eccy – cool.

Ze is haar tiara aan het oppoetsen

© The Asahi Shimbun / Getty Images © The Asahi Shimbun / Getty Images

Vandaag wordt ze 21 jaar. Dat is in Japan geen mijlpaal, daar mag je vanaf je twintigste als kersverse volwassene roken, drinken en stemmen. En als je een keizerlijke hoogheid bent, zoals Kako, krijg je dan ook leuke bling. Op deze foto van haar 20ste verjaardag draagt ze haar nieuwe tiara en collier met toebehoren (gemaakt door Mikimoto), ter waarde van 225.000 euro. Die mag vandaag weer uit de kluis, voor een ‘elegant feestje’ met intimi. Hmm, en dan na het fotomomentje vast gewoon sneakers en jeans aan, vermoeden we zo.

© Princess Kako Facebook © Princess Kako Facebook

Laatste nieuws

Zie ook