32 acteurs die kunnen zingen

Acteurs die kunnen zingen, zo af en toe zitten er van die multi-talenten bij! Wist je dat deze Hollywoodsterren ook erg...

Lees ook

Acteurs die kunnen zingen, zo af en toe zitten er van die multi-talenten bij! Wist je dat deze Hollywoodsterren ook erg goed met een microfoon om kunnen gaan? Luister en huiver…

1. Russell Crowe

Tja, het succes van de films van Russell Crowe heeft ertoe geleid dat zijn muzikale carrière op een wat lager pitje kwam te staan. In de jaren ’80 had Russel samen met Billy Dean Cochran een bandje, ‘Roman Antix’, welke in 1992 omgedoopt werd tot ‘30 Odd Foot of Grunts‘. Russell was hier de leadsinger van, en dat hoor je:

2. Robert Downey Jr.

Genie, miljardair, playboy, filantroop en muzikant… Je kon Robert al samen met Sting horen zingen in een aflevering van Ally McBeal en in films als ‘The Singing Detective’, maar de acteur heeft ook een eigen jazz album: The Futurist, uit 2004. Luister maar:
https://play.spotify.com/album/49NKZopI1JLOPyVQlfHRkK

3. Jackie Chan

Jackie Chan kan in vijf verschillende talen zingen. Over multi-talent gesproken. Hij heeft inmiddels al een dozijn albums op zijn naam staan en de themesongs van meer dan 25 van zijn films geschreven. Plus Jackie heeft gewoon een ‘greatest hits’ album… Come again? Het is niet om aan te horen, maar ach, we kunnen erom lachen. Beau Monde presenteert: ‘Believe in yourself’, van het officiële Olympische Spelen album uit 2008.

4. Nicole Kidman

Nicole Kidman - Sandra Bullock - best dressed © Getty Images

Nicole zong in filmmusical ‘Moulin Rouge’, in animatiefilm ‘Happy Feet’ en bracht samen met Robbie Williams een remake van Frank & Nancy Sinatra’s ‘Somethin’ Stupid’ uit (stond maar liefst 11 weken in de Top 40).

5. Kevin Spacey

Kevin geeft graag een eerbetoon aan zijn idolen. Zo schreef en regisseerde hij de Bobby Darin biopic ‘Beyond the Sea’, maar speelde er ook in mee (lees: zong). De soundtrack van deze film is zelfs genomineerd voor een Grammy.

6. Carey Mulligan

[sm-iframe src=”//giphy.com/embed/13NSyKYPjDaglG” frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”]
Carey Mulligan (bekend van o.a. ‘The Great Gatsby’ en ‘Drive’) zong in 2013 samen met Justin Timberlake voor de film ‘Inside Llewyn Davis’. En ze zong mee op het Belle & Sebastian album ‘Write About Love’, luister maar:
https://play.spotify.com/album/1dlWXOJNfwsUZQvqEl6tVX

7. Gerard Butler

Gerard Butler brak qua stem in 2004 door met de filmremake van Andrew Llyod Webber’s ‘Phantom of the Opera’, en dat deed Gerard niet verkeerd.

8. Meryl Streep

Meryl Streep - MTV Movie Awards © Getty Images

Meryl Streep is een fantastische actrice. En dat ze kan zingen, dat was al te horen in ‘Mamma Mia!’, ‘Into The Woods’ en meer recentelijk ‘Ricki and the Flash’. Maar wist je dat Meryl in 1999 de rol van viooldocente Roberta Guaspari overnam van Madonna? Meryl moest voor haar rol in ‘Music of the Heart‘ viool leren spelen en daar heeft ze intensief voor geoefend (ongeveer 5 tot 6 uur per dag, 2 maanden lang). De rol leverde Meryl nominaties op voor de Oscars, Golden Globes en Screen Actors Guild Awards. Dat was het oefenen meer dan waard. En respect voor Meryl om in zo’n korte tijd het instrument zo eigen te kunnen maken. We doen het haar niet na.

Als je oefent, word je echt beter en beter.

9. Anne Hathaway

Les Miserables - Anne Hathaway Les Miserables © Hollandse Hoogte

Anne heeft naast haar Oscar-winnende rol in ‘Les Miserables’ drie liedjes voor de ‘Ella Enchanted’ soundtrack opgenomen. En tijdens de 83ste Oscar-uitreiking, die zij samen met James Franco presenteerde, kwam er natuurlijk ook zang aan te pas.

10. Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt als tienermeisje © Getty Images

In ‘500 days of Summer’ coverde Joseph de Pixies, verder zong hij samen met Marky Mark in ‘Don Jon’ en nam een duet met Lady Gaga op voor ‘The Muppets’ Holiday Spectacular’. Niet slecht!

Maar Joseph doet het ook met andere bekende Hollywoodsterren… Meet actrice/zangeres Zooey.

11. Zooey Deschanel

Zooey Deschanel zong voor het eerst in 2002 in ‘The New Guy’ en daar is ze gelukkig gewoon mee doorgegaan. Zo schreef ze liedjes voor ‘Winnie the Pooh’ en nam ze de themesong voor ‘New Girl’ op. Daarnaast zit ze smen met M. Ward in een bandje, ‘She & Him’.

Zooey met Joseph

She & Him

12. Robert Pattinson

Robert Pattinson - happy - FKA Twigs © Getty Images

Wist je Robert Pattinson op twee liedjes van de ‘Twilight’ soundtrack zingt? ‘Never Think’ en ‘Let Me Sign’. En dat R-Patz voor de film ‘How to Be’ in 2008 drie liedjes geschreven heeft?

13. Hayden Pannettiere

Best dressed: Hayden Panettiere Best dressed: Hayden Panettiere © Getty Images

Hayden Panettiere heeft haar zangtalent al in verschillende films laten horen. In de ABC-serie ‘Nashville’ kan dat nog meer.

14. Emmy Rossum

Emmy is actrice en singer-songwriter. Ze speelde in verschillende films als ‘Songcatcher’, ‘Mystic River’, ‘The Day After Tomorrow’, en zong naast Gerard Butler in ‘The Phantom of the Opera’. Dat was voor haar wat makkelijker gezien haar opera achtergrond (de kleine Emmy trad al vroeg op met grootheden als Plácido Domingo en Luciano Pavarotti). In 2007 kwam haar debut uit: ‘Inside Out’. En in datzelfde jaar bracht ze ook een kerst cd uit: ‘Carol of the Bells’. Twee jaar geleden volgde ‘Sentimental Journey‘:
https://play.spotify.com/album/2UJqRpoJ7eng4SZYXiVq9H

15. Ryan Gosling

Ryan Gosling - spray-tan © Brunopress

Oh Ryan… Ryan begon bij de ‘Mickey Mouse Club’, speelt in verschillende films, heeft samen met Eva Mendes een dochtertje Esmeralda en klust muzikaal bij met het project ‘Dead Man’s Bones’.

16. Scarlett Johansson

Beautytips van Scarlett Johansson © Michael Buckner/Getty Images

Scarlett Johansson heeft in 2008 een album Tom Waits’ covers uitgebracht en zit tegenwoordig ook in een bandje genaamd ‘The Singles’. Bekijk hieronder de clip ‘Candy’, met Jonathan Rhys Meyers. Jonathan heeft zichzelf het zingen en gitaar spelen aangeleerd dus ook hij is muzikaal aangelegd (wist je dat 3 van zijn liedjes op de soundtrack van ‘Velvet Goldmine’ staan. De acteur speelt in deze film de rol van Brian Slade. Ook speelde Jonathan in ‘August Rush’. Hier zong hij o.a. ‘This Time’, nr. 84 in de Canadese Top 100, maar wel Oscar-nominatie waardig).

17. Jonathan Ryes Meyers

[sm-iframe src=”//giphy.com/embed/LZSKmtJuXvNTO” frameBorder=”0″ class=”giphy-embed” allowFullScreen”]
https://play.spotify.com/artist/5poXg4h4lg0FKygDV1p42U

18. Hugh Jackman

vaderdag-hugh-jackman © Sean Gallup/Getty Images

Wolverine Hugh Jackman was eigenlijk al voor ‘Les Mis’ bezig met zingen op het toneel. Hugh werd genomineerd voor een Olivier Award (beste acteur in een musical) voor zijn rol in ‘Oklahoma!’ en ontving een Tony voor zijn rol in ‘The Boy from Oz’. Best netjes.
https://play.spotify.com/track/4bYpVUNbcYLg44FMHvy3zs

19. Iwan Rheon

Misschien herken je Iwan Rheon nog van Simon van de sci-fi comedy ‘Misfits’? Nou zo verlegen is de acteur on stage totaal niet. Het is een geweldige live performer en ja, Iwan heeft muzikale roots. Hij won in 2010 een Olivier Award voor zijn rol als Moritz in ‘Spring Awakening on the West End’. Hij heeft al 3 solo-ablums op zijn naam staan: ‘Changing Times’, ‘Tongue Tied’ en ‘Bang!Bang!’. Misschien moet zijn personage Ramsay in ‘Game of Thrones’ ook maar een keer wat zangnoten laten horen.

20. Eddie Redmayne

[sm-iframe src=”//giphy.com/embed/xDWTRwfqRiRgc” frameBorder=”0″ class=”giphy-embed” allowFullScreen”]
Eddie Redmayne, hij lijkt dit daar echt door gebroken te zijn door zijn rol als Stephen Hawking in ‘The Theory of Everything’. Maar een paar jaar geleden speelde Eddie al Jack in ‘Pillars of the Earth’ en niet te vergeten: we zagen hem in ‘My Week With Marilyn’ naast Michelle Williams schitteren. Eddie won dit jaar een Oscar voor zijn rol als Stephen Hawking, maar wist je dat hij zowel een Olivier als Tony gewonnen heeft voor zijn toneelspel in ‘Red’? Yep, een groots acteur, in het theater als op het witte doek. Maar blijkbaar ook een getalenteerd zanger. Zijn versie van ‘Empty Chairs At Empty Tables’ in ‘Les Mis’ is rauw, emotioneel en indrukwekkend. Klein gezongen, groots gebracht!
https://play.spotify.com/track/4DhKyhfimIJU6k4gvme5wA

21. Emilia Clarke

Emilia-Clarke © Getty Images

Vorig jaar maakte Emilia haar debut op Broadway in een productie van ‘Breakfast at Tiffany’s’. Niet echt een musical, maar je hoort Em wel zingen. Luister maar naar ‘I Am A Travelling Creature‘. En die stem van Emilia smaakt naar meer. Mysterieus, een rauw randje. Daar horen wij graag meer van… Wie weet na ‘Game of Thrones’…

22. Kate Winslet

In 2001 nam Kate de single ‘What If’ op, voor de soundtrack van de film ‘Christmas Carol: The Movie’. En zowel in Engeland als in Nederland stond dit nummer geruime tijd in de top 40. Het was wat Kate betreft een eenmalig uitstapje. Maar zingen kan ze zeker! Luister ook maar eens naar haar vertaling van ‘Sono Andante’ van Puccini in Heavenly Creatures. Subliem.

23. Kylie Minoque

Kylie brak wereldwijd door met de Autralische soap ‘Neighbours’. Ze speelde de rol van Charlene Mitchell. Wist je dat haar zus Danni op dat moment al succes had als zangeres en danseres? Dus dacht Kylie, ‘Dat kan ik ook’, bedacht samen met producers Stock, Aitken en Waterman hits als ‘The Locomotion’, ‘I Should Be So Lucky’ en ‘Tears On My Pillow’. Het werd daarna wat minder zoet (‘Can’t Get You Out Of My Head’), maar dat duet met mede-soapie Jason Donovan krijgen wij never nooit meer uit ons geheugen gegrift.

24. Patrick Swayze

Helaas is Patrick Swayze niet meer onder ons. Maar deze ‘Sexiest Man Alive’ volgens People Magazine in 1997 en acteur van blockbusters ‘Dirty Dancing’ en ‘Ghost’ schreef in 1998 al het lied ‘She’s Like The Wind’. Funfact: dit lied was toen bedoeld voor een film met Jamie Lee Curtis. Gelukkig haalde het lied die film niet, anders had het nooit de grote hit van ‘Dirty Dancing’ kunnen worden!

25. Bruce Willis

Wie had dat gedacht… Bruce Willis die in 1987 een solo-album uitbrengt: ‘Return of Bruno’. Heerlijke 80ies titel. Hier kan je o.a. ‘The Drifters’-cover ‘Under The Boardwalk’ op terughoren. Een van zijn weinige hitjes, want acteren gaat Bruce stukken beter af (zijn andere cd’s floppen – terecht).

26. David Hasselhoff

The Hoff mocht optreden toen de muur viel (‘Looking for Freedom’). Legendarisch. Zijn muzikale hoogtepunt was vooral in Duitsland. In Nederland hielden we meer van Knightrider en Baywatch. Maar deze ode aan de foute jaren ’80 actiefilm kunnen we je niet onthouden: ‘True Survivor’ (april 2015, ja, je leest het goed, dit jaar dus…)

27. Jeremy Jackson

 


Baywatch bracht meer zingende acteurs voort. Ken je Jeremy Jackson nog? Dat was Hobbie, de zoon van Mitch (gespeeld door… David Hasselhof). Hobbie heeft zowaar wat hitjes gehad, waarvan je deze waarschijnlijk nog wel kent:

28. Jared Leto

Jared Leto biedt zijn excuses aan © Getty Images

Zowel succesvol op het witte doek, als on stage. Jared doet het met ’30 Seconds To Mars’ niet slecht in de rock scene. Het kan!

29. Chris Burke

Wie? Chris Burke, je weet wel, Corky uit ‘Life Goes On’. Dat zingen hoeft hij van ons niet vaker te doen. Maar ach, life goes on, en bij Chris in de muziek.

30. Hugh Laurie

Hugh is naast Dr. house ook komiek, musicus en schrijver. In 2011 kwam zijn debuutalbum ‘Let Them Talk’ uit en in 2012 trad hij op tijdens ‘North Sea Jazz’.
https://play.spotify.com/album/2nu30dx4AwX9LBFytWz1YN

31. Don Johnson

Donnie kennen we vooral als James ‘Sonny Crockett in de politieserie Miami Vice. Maar dat Don de hoge noten ook weet te halen…

32. Jack Black

Jack Black heeft samen met Kyle Gass de band Tenacious D opgericht. Het is een komische rockband. Wist je dat Jack van Kyle gitaar leerde spelen?

En deze ‘Gossip Girl’-cast leden hebben nu ook de focus op hun muzikale carriëre gelegd >>

Laatste nieuws

Zie ook