Miss Universe verkiezing loopt uit op drama

Miss Universe verkiezing loopt uit op drama. Van een verkeerde kroning to een heftig ongeluk. Fotomodel Kim Kötter was g...

Lees ook

Miss Universe verkiezing loopt uit op drama. Van een verkeerde kroning to een heftig ongeluk. Fotomodel Kim Kötter was gisteravond bij de finale van de Miss Universe verkiezing in las Vegas en doet haar verhaal aan RTL Nieuws.

Ongeluk

Voor het hotel waar de finale gehouden werd, gebeurde een tragisch ongeluk. Een vrouw is met haar auto op een menigte ingereden, dit was een bewuste actie. De dader is daarna doorgereden, maar heeft zich later wel aangegeven. Er is minstens één iemand overleden en er zijn meer dan 37 gewonden. “Iedereen zette het op een lopen. Terwijl ik rende zag ik een auto op ons afkomen. Ik zag een vrouw, het leek erop dat ze niet wilde stoppen. Ze had beide handen op het stuur en keek recht voor zich uit”, vertelt een ooggetuige aan RTL Nieuws.

Voormalig Miss Universe Kim vertelt: “Dit is een enorme smet op de avond. Ik hoop dat er niemand bij zit die ik ken. Net toen we naar buiten wilden, werd alles afgezet door de security. Voorafgaand aan het event was er vrees voor terreur. We zitten hier met deelnemers uit 90 verschillende landen.. Het is een bizarre avond.”

Oeps!

De finale ging wel gewoon door. Maar niet geheel foutloos. De presentator, Steve Harvey, riep de verkeerde winnares uit. Dit is toch wel een gigantische blunder zo live op de Amerikaanse live televisie. Steve las per ongeluk de naam voor van Miss Colombia, de runner-up. Deze Miss dacht 3 hele minuten lang dat ze gewonnen had en had de kroon al op gekregen. Tot Steve begon te praten.

Ik moet mijn excuses aanbieden. Miss Colombia is niet de winnaar, ze is tweede. De echte winnaar is Miss Filipijnen. Het is mijn schuld, op het kaartje stond het goed.

Miss Filipijnen durft het niet echt te geloven en loopt twijfelend naar voren om de prijs in ontvangst te nemen. En de kroon, die werd zo van Miss Colombia’s hoofd gegrist. Zielig! Miss Columbia is in ieder geval drie minuten Miss Universe geweest… Kim vertelt: “Na de bekendmaking was er geen vuurwerk, dat was heel raar. Niet de Colombiaanse Ariadna Gutiérrez Arevalo, maar de Filipijnse Pia Alonzo Wurtzbach had gekroond moeten worden. Toen de fout werd rechtgezet begon de zaal te joelen.”

Miss Universe © Getty Images

Dit is Miss Universe 2015

Meet your next queen. #MissUniverse Een foto die is geplaatst door Miss Universe 2015 (@missuniverse) op

Congratulations to #MissUniverse 2015, Pia Alonzo Wurtzbach of the Philippines.

Een foto die is geplaatst door Miss Universe 2015 (@missuniverse) op

Laatste nieuws

Zie ook