Om naar uit te kijken in 2016

Om naar uit te kijken in 2016: de royal events die nu al bekend zijn. Te beginnen met de Nationale Dagen: het wordt weer...

Lees ook

Om naar uit te kijken in 2016: de royal events die nu al bekend zijn. Te beginnen met de Nationale Dagen: het wordt weer dolle klederdracht in Oslo (17 mei) en Zweden (6 juni – zal Estelle ? er ditmaal bij zijn?) en de arme Belgen zullen weer puffen op 21 juli. We verheugen ons nu al op de Roklengte Battle van koningin Mathilde en prinses Elisabeth. Ascot zal vanaf 14 juni weer vele kiekjes opleveren van de Yorkies: prinses Beatrice en Eugenie kunnen altijd vrij krijgen voor een fijne hoedenshow. Op Prinsjesdag (13 september) zal de koning voor het eerst niet meer in de Gouden Koets naar de Ridderzaal rijden, want die is in de revisie. Maar Máxima staat beeldig met alles, dus zeker met de Glazen Koets, die één en al bladgoud, fluweel en witte zijde is, dus ons hoor je niet klagen. What else?

Royal gekkenhuis met muisjes

© Hello © Hello

Lady Sophie Windsor-Winkleman, hier met dochter Maud in 2013, bijt de spits af: zij hoopt deze maand te bevallen van haar tweede kind. Sooph is getrouwd met Lord Frederick, voorheen Lord Louche, zoon van Prinses Michael The Irrepressible. De volgende is dan aartshertogin Kathleen die met haar man Imre ook hun tweede verwachten. Voor Bhutan is het spannend, want koning Jigme verwacht zijn eerste kind met koningin Jetsun. In het voorjaar is dan Zweden aan de beurt. Vermoedelijk bevalt kroonprinses Victoria in maart van haar tweede en prinses Sofia in april van haar eerste kindje. Daarna verhuist het Royal Kraambezoek naar Nederland, voor het tweede kindje van prinses Viktória en prins Jaime de Bourbon de Parme en het derde kind van prinses Annemarie en prins Carlos de Bourbon de Parme. Kortom, het wordt een royal gekkenhuis met muisjes.

Hoe bindingsbang is Dave?

© Clive Mason / Getty Images © Clive Mason / Getty Images

Qua royal weddings komen we er dit jaar bekaaid af, tenzij prins Harry dolverliefd wordt en onmiddellijk op één knie gaat voor een Lucky Lady, natuurlijk. Toch daagt er eentje aan de horizon: deze zomer trouwen aartshertog Ferdinand van Oostenrijk en Lisa Winter. En het wordt vermoedelijk ook het make-or-break jaar voor prinses Beatrice van York en haar vriend Dave Clark, die inmiddels acht jaar samen zijn. Sinds de geboorte van prinses Charlotte is Beatrice opgeschoven naar de zevende plaats in de troonopvolging. Volgens de regels hoeven alleen de eerste zes toestemming aan de Queen te vragen om te kunnen trouwen, dus daar kan het niet aan liggen. Heeft Dave koudwatervrees? Wij citeren de grote filosoof Beyoncé: ‘If you like it then you shoulda put a ring on it.‘ Want als hij het niet serieus meent met Beatrice, verdient ze volgens ons een leuker vriendje als gezelschap tijdens haar fulltime vakanties.

Koningsdag in Zwolle

© RVD © RVD

Op 27 april gaan de Oranjes los in Zwolle. Het wordt weer iets in ‘nieuwe stijl’ en vermoedelijk zullen ook Amalia, Alexia en Ariane weer van de partij zijn. Als we even onbezoldigd Koninklijke Stylist mogen spelen: geen loden capes, haar wat steviger invlechten (Hare Majesteit kent de Nederlandse wind inmiddels toch wel?) en er is echt enige kleding te vinden voor meiden als A3. Goede jeans, leuk jasje, vrolijke tuniek, bel ons gerust even voor meer inspiratie. Zorgen wij voor een handig binnenzakje voor A1’s iPod. Graag gedaan!

Maxima wordt 45

© UK Press Getty Images © UK Press Getty Images

In april is het 15 jaar geleden dat ene Máxima Zorreguieta de officiële verloofde van toen nog kroonprins Alexander werd. Ze gaf met haar aanstaande en schoonouders een gespannen interview, schonk Nederland de inmiddels legendarische ‘Beetje dom’ uitspraak, deed toen buiten een rondje om kennis te maken met haar aanstaande volk en was binnen vijf minuten de grootste ster die we ooit hebben gekend. Een paar maanden later nam hij haar mee naar het 25-jarige huwelijksjubileum van de koning en koningin van Zweden. Hij was toen verkleed als prins Carnaval en nóg wilde ze met hem trouwen, dus het moet wel echte liefde zijn. Op 17 mei wordt Máxima 45 jaar. Wij zeggen: mooi moment voor weer eens een feestje. En wat fijne officiële glamourfoto’s om het te vieren, #MarioTestino.

Staatsbezoeken!

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

  • Op 8, 9 en 10 maart brengen koning Felipe en koningin Letizia van Spanje een staatsbezoek aan Engeland. Pump & circumstance guaranteed!
  • Ook in maart: een staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Frankrijk.
  • In het voorjaar bezoeken prins William en hertogin Kate India, waarbij een kiekje bij de Taj Mahal ons onvermijdelijk lijkt. Misschien in sari? Ze bewezen eerder al zich makkelijk onder te dompelen in de couleur locale, zoals hier ? in Calgary.
  • In het najaar komen de Belgen bij ons op staatsbezoek, wat vast statiger en plechtiger wordt dan de gezellige burenborrel die wij hierbij voor ogen hebben.
  • De Queen wordt 90

© Carl Court / Getty Images © Carl Court / Getty Images

In april hoopt Hare Majesteit Elizabeth II negentig te worden en gaat dat uitbundig vieren, met festiviteiten in mei en juni. Omdat ze zelf ‘no fuss’ wil zal het feestvarken niet overal persoonlijk bij aanwezig zijn, maar andere royals geven wel massaal acte de présence. En het levende monument zal wel op het grote slotfeest haar opwachting maken, om zich te laten toejuichen. Nu niet meteen gaan roepen dat ze dan zo chagrijnig kijkt: zo kijkt Cabbage, zoals prins Philip haar noemt, als ze diep ontroerd is.

Heel Noors: een jubileumcruise

© Ragnar Singsaas / Getty Images © Ragnar Singsaas / Getty Images

Je bent als vorst trots op je mooie fjorden of niet. In juni maken koning Harald V en koningin Sonja – die elkaar nog steeds adorable vinden! – een Jubilee Journey op het royal yacht, ter ere van het feit dat hij 25 jaar op de troon zit. Overigens ook een mooi moment om af te zwaaien. Harald zwijgt in alle talen, maar onze Noorse royal friends in low places fluisteren dat er iets op komst is. Het is niet voor niets al een tijdje verdacht kalm rond kroonprins Haakon en Mette-Marit. En dat herkennen we van de Nederlandse aanloop naar de troonwissel. We gaan het meemaken, het wordt vast een verrukkelijk royal jaar!

Laatste nieuws

Zie ook