Schrikken: prins Christian bijna verdronken

Schrikken: prins Christian bijna verdronken. De oudste zoon van kroonprins Frederik en prinses Mary van Denemarken is me...

Lees ook

Schrikken: prins Christian bijna verdronken. De oudste zoon van kroonprins Frederik en prinses Mary van Denemarken is met zijn ouders, broertje en zussen op vakantie in Australië. Bij een zwempartij voor Mermaid Beach aan de Gold Coast kwam de prins in moeilijkheden door een mui en zag geen kans meer terug naar het strand te komen. Lifeguards hadden gelukkig al snel in de gaten dat de jongen in moeilijkheden was. “We hadden hem te pakken voor het uit de hand liep,” zegt strandwacht supervisor Stuart Keay over collega Nick Malcolm, die de prins op zijn board uit zee viste. “Maar hij had onmogelijk op eigen kracht terug kunnen komen.”

Royal Baywatch, Australië!

© 7News Queensland © 7News Queensland

Je kunt je afvragen waar zijn bodyguards en ouders waren, maar die zwommen volgens de lifeguards keurig tussen de vlaggen, dus het kan zijn dat dit een eigen initiatief van de jonge avonturier was, onder het motto: ‘Je bent tien en je wilt wat’. Frederik bedankte later Malcolm persoonlijk dat hij er zo snel bij was geweest. Malcolm (je ziet hem hier op zijn board) had overigens geen idee wie hij had gered, dat hoorde hij later van een strandganger. Frederik, Mary en de kinderen reizen een dezer dagen door naar Tasmanië, om daar kerst met Mary’s familie te vieren. Veilig aan de wal, mogen we hopen.

Laatste nieuws

Zie ook