De 10 mooiste royal foto’s van 2015

De 10 mooiste royal foto's van 2015, zo'n serie kan natuurlijk alleen koningin Máxima openen. Hier vertegenwoordigt ze i...

Lees ook

De 10 mooiste royal foto’s van 2015, zo’n serie kan natuurlijk alleen koningin Máxima openen. Hier vertegenwoordigt ze in haar eentje Nederland op het huwelijk van prins Carl-Philip van Zweden met Sofia Hellqvist. En werkelijk alles klopte: de Koningsvaart Taminiau, de Mellerio tiara uit 1888 met robijnen hangende diamanten, het kapsel, de lach, het zelfvertrouwen: pláátje. Hare Majesteit had een goed jaar: oudste dochter soepel naar de brugklas, man Willem-Alexander lekker in zijn vel en ze knapte gelukkig goed op van een nierbekkenontsteking. We hebben haar bewonderd (en met liefde een beetje geplaagd, om die broekrok). Zoals we ook hebben genoten van al die andere royals, soms net gewone mensen, soms onbereikbaar in Tiaraland. Daarom een volstrekt subjectieve selectie van Beau Monde’s royal zwijmel-, grinnik- en wauwmomenten.

Camilla stal ons hart (meer dan eens)

© Eamonn M. McCormack / Getty Images © Eamonn M. McCormack / Getty Images

Wat is hertogin Camilla relaxed. Wat zit ze goed in haar vel. Wat houdt ze van prins Charles. En wat gaat ze gemakkelijk om met fotografen. Hier maakt de hertogin van Cornwall spontaan een dansje met Royal Navy veteraan Jim Booth (94) tijdens de 70ste verjaardag van de overwinning op Japan. De foto haalde de voorpagina van alle Engelse kranten. Wanneer Charles koning wordt, zou de vrouw waar ooit heel het land jaren op spuwde wel eens een heel hartelijke, heel populaire koningin kunnen worden.

Nieuwe generatie royals

Jaaroverzicht 2015 Rania
Het was het jaar waarop een nieuwe lichting royals vol zelfvertrouwen selfies maakten en menig Royal Mum opeens besefte dat haar jonkies uitvlogen. Koningin Rania van Jordanië beweerde bij hoog en laag dat ze het helemaal oké vond dat prinses Iman (19) en kroonprins Hussein (21 en wat een knapperd!) gingen studeren, maar was zo verdacht vaak in New York te vinden dat haar dochter haar uiteindelijk wegstuurde ‘omdat het te gênant voor woorden begint te worden.’ Gelukkig heeft ze er nog twee thuis om over te moederen: Salma (15) en Hashem (10). Vergelijkbare taferelen speelden zich af tussen kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland en haar oudste dochter, prinses Maria-Olympia. En tussen prinses Stephanie van Monaco en haar oudste kinderen Pauline en Louis Ducruet. We stellen een een lotgenotenclubje voor Menopauzale Royal Akela’s voor.

Decorum met insider grapjes

© Eduardo Parra / Getty Images © Eduardo Parra / Getty Images

Koningin Letizia holt nooit, want ze is nooit te laat. Ze kijkt tussendoor ook nooit in de spiegel, want ze weet dat alles volmaakt zit. En aan epic fails doet ze niet, want Letizia heeft besloten een volmaakte koningin te zijn. Dat laat haar soms een beetje afstandelijk lijken, wat het des te leuker maakt dat de Royal Robot een zwakke plek heeft. En dat zijn haar dochters. Waar ze als Size Zero Barbie over waakt. Maar ook grapjes mee maakt, tijdens soms eindeloze officiële events. Uiteraard volledig in de plooi, met iets wat voor een vermanende blik kan doorgaan. Maar je ziet aan Leonor dat haar moeder er niets van meent. Cute!

Sexy model wordt leuke prinses

© Andreas Rentz / Getty Images © Andreas Rentz / Getty Images

Sofia Hellqvist verdiende ooit de kost als bijna-bloot-model. Stal het hart van Carl-Philip van Zweden. En maakte van de nogal verlegen prins een man die tijdens hun sprookjesbruiloft er niet voor terugschrok zijn tong naar haar uit te steken terwijl de hele wereld toekeek. Samen hebben ze al jaren lol, vanaf volgend voorjaar wordt het pret voor drie, want Sofia is in verwachting van hun eerste kind, yay!

Engeland kreeg er een prinsesje bij

© Kensington Palace © Kensington Palace

Gezinsuitbreiding gaat bij de Cambridge’jes volgens het boekje. Hertogin Kate levert eerst een adorable ‘heir’ en vervolgens in no time een snoezige ‘spare’, in de persoon van prinses Charlotte. Moeder Kate verscheen de middag na de bevalling volledig opgepoetst, op hakken en in de krul met man en kinderen op het bordes en legde zo de lat koninklijk hoog, voor ándere net bevallen moeders. En Charlotte? Nou ja, die is om op te eten zo lief.

Scandi’s besties delen binnenpretje

© Ragnar Singsaas / Getty Images © Ragnar Singsaas / Getty Images

Kroonprinses Victoria van Zweden en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen zijn niet alleen buren en collega’s, ze zijn ook vriendinnen. En op deze foto, genomen in augustus, wist nog bijna niemand dat Victoria na lang proberen weer zwanger was. Mette-Marits gelukwens is oprecht: dit is geen royal moment, dit is gewoon gedeelde vreugde van twee vrouwen die elkaar graag mogen. Reken maar dat er straks in maart een fijn kraampakket van Oslo naar Stockholm wordt gestuurd.

Cool Brittania

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

De Queen had een goed jaar. Elizabeth II brak een record (take that Elizabeth I én Victoria!). The Firm kende geen grote schandalen. En ze is, met stiff upperlip en al, opmerkelijk dol op achterkleindochter Charlotte. Hier viert ze met dochter Anne en schoondochter Sophie het 100-jarig bestaan van het Women’s Institute, zoals gewoon briljant vastgelegd door onze hoffotograaf Chris Jackson. De lol en de liefde spatten er wederzijds vanaf. In april is ze 90 jaar cool. Long may you reign, Your Majesty.

Beatrice’ haute couture showstopper

© JacopoR/PierreS / Getty Images © JacopoR/PierreS / Getty Images

Aan de aristo bruiloft van Beatrice Borromeo en Pierre Casiraghi leek geen einde te komen. Tussen twee weekenden in twee beeldige locaties speelden zich zeventien feesten af. De champagne vloeide rijkelijk, de jetset luchtkuste elkaar suf. Prinses Caroline van Hannover en Monaco vond het als moeder van de bruidegom wat teveel van het goede. En de bruid droeg talloze droomjurken, waaronder vijf haute couturestukken. Dit is onze favoriet: Armani Privé, geïnspireerd op de trouwjapon van Elizabeth Taylor in 1966. De sleep zit op de schouders vast met twee antieke diamanten Borromeo broches in de vorm van vleugels. Swoon.

Prinses Josephine de Fabuleuze

© Getty Images © Getty Images

Van Royal Kids kunnen we niet genoeg krijgen. Koninklijke Stuiterbal George van Cambridge, de gezusters A3, de Mini-Monaco’s – als vertederde tantes rukken we elkaar de foto’s uit de hand. Maar er is er eentje die nu al zo zo’n ster is, dat ze de Royal Redactie Mascotte is geworden. En dat is prinses Josephine van Denemarken. Legendarische driftbuien. Aanbiddelijke eigenwijsheid. Weigert te allen tijde zich te houden aan het protocol omdat ze daar te leuk voor is. En zag zelfs kans om met een gebroken arm de show nog te stelen. Over een paar weken wordt ze vijf. En we kunnen niet wachten om weer een jaar over deze Beau Monde diva-in-de-dop te kunnen bloggen. Daar trekken we alvast een flesje bubbels op open.

Laatste nieuws

Zie ook