Dé 5 shop hotspots van Amsterdam

Onze prachtige hoofdstad zit bomvol fantastische plekjes. Asia Paruch, editor en founder van Fabulouscity, houdt zich da...

Lees ook

Onze prachtige hoofdstad zit bomvol fantastische plekjes. Asia Paruch, editor en founder van Fabulouscity, houdt zich dagelijks bezig met de leukste plekjes in Amsterdam op haar Fabulouscity blog. Eerder tipte ze al de beste culinaire hotspots en geeft ze ook nog 5 shop hotspots van Amsterdam waar je deze kerst echt even een bezoekje aan moet brengen. Enjoy!

1. OU. Boutique By Val + Rose

Als je in de 9 Straatjes gaat winkelen, wil je OU. Boutique By Val + Rose zeker niet missen! In deze nieuwe store in de Reestraat vind je kleding, schoenen en modeaccessoires, maar ook interieur items en boeken. Extra leuk: de OU. Boutique en Street City Spa zijn praktisch een, dus je kunt tijdens het shoppen meteen een heerlijke manicure nemen of je wenkbrauwen kerst ready maken.

Tip! Heb je dit jaar nog wensen om je garderobe een up-date te geven? Of wil je écht een originele outfit? OU. biedt een personal stijladvies en shopping service aan. Na een intakegesprek sturen ze jou dan eens per seizoen een pakket op met kledingstukken die helemaal bij jouw stijl passen. Handig toch?

Locatie: Reestraat 16, Amsterdam (website)

OU boetiek reestraat amsterdam shop hotspots

2. Conceptstore Anna + Nina

Een van Asia’s favoriete winkels voor cadeautjes heeft er een nieuwe locatie bij in Amsterdam. Anna+Nina is de spot als je houdt van unieke accessoires en decoratiespullen. Je kunt de winkels vinden in de Gerard Doustraat in De Pijp en nu ook aan de Kloveniersburgwal vlak bij de Nieuwmarkt. De nieuwe store aan de Kloveniersburgwal biedt naast mode ook meubels. De collectie is uniek, met smaak samengesteld en lust voor het oog. Denk aan woonartikelen met etnische invloeden, accessoires zoals kleurrijke kussens, kandelaren, lampen, dienbladen, kaarsenhouders, vaasjes, tassen en heel veel sieraden. Ze verkopen trouwens ook heerlijke oliën en ander kookbenodigdheden van het Deense merk Nicolas Vahe.

Locatie: Kloveniersburgwal 44, Amsterdam (website)

Anna + Nina conceptstore

3. The Pelican Studio

High-end fashion meets the street in The Pelican Studio. In deze pop-up store haal je je daily signature outfit, maar ook de perfecte look voor een job interview. Mix & match de modemerken als Samsøe & Samsøe, Harmony, Maison Kitsuné en Wood Wood! Deze shop heeft een mooie interieur geïnspireerd op de 80’s in Miami. En grote plus: hier drink je ook een overheerlijke koffie!

Locatie: Raadhuisstraat 35, Amsterdam (website)

The Pelican Studio

4. ‘Doordeweeks’

Doordeweeks is de hidden treasure van Amsterdam Oost. Een beetje verstopt in de Oostpoort, maar zeker een bezoek waard! Deze unieke concept store verkoopt vintage kleding, edgy interieur spullen en hippe accessoires. Behalve allerlei leuke hebbedingen voor jezelf of voor in huis, vind je hier ook een make-up bar. Daarnaast bieden ze jonge ontwerpers een platform waar zij hun talent kunnen laten zien en verkopen.

Locatie: Land van Cocagneplein 16, Amsterdam (website)

Doordeweeks

5. YAY Health Store & More

De nieuwe ‘moet je heen’ hotspot in de Pijp met alles op het gebied van healthy lifestyle: puur eten, fair trade goodies en yoga sessies. YAY is de eerste conceptstore in Nederland geheel gericht op health en dan health voor jezelf én de planeet. Hier vind je voor de hele familie wel wat voor onder de boom. Van prachtige sieraden van Sura-J, heerlijke shawls van Yak Woolies tot een te gek skateboard van Woodies. En het aller fijnst? Voor de zware kerstshop-sessies kun je bij YAY nog een ontspannend yoga-lesje pakken ook!

Locatie: Albert Cuypstraat 101, Amsterdam (website)

Yay shop amsterdam - hotspots

Laatste nieuws

Zie ook