XXL voor de Nobel

XXL voor de Nobel, dat was de insteek van Victoria van Zweden, voor haar look voor de uitreiking van de Nobelprijzen in...

Lees ook

XXL voor de Nobel, dat was de insteek van Victoria van Zweden, voor haar look voor de uitreiking van de Nobelprijzen in Stockholm. Deze jaarlijkse Baljurken & Bling Binge is een van de belangrijkste events van het jaar voor de Zweedse royals, waar ze beslist bij aanwezig wilde zijn. Nu ligt galakleding voor ruim zes maanden zwangere prinsessen niet voor het oprapen, zodat ze terugviel op iets met buikruimte, van Pär Engsheden By Malina. Bij de paarse jurk – die pijnlijk veel leek op de kostuums van de zangeressen – droeg ze de Connaught tiara en amethisten juwelen. Pikant detail: Victoria bestelde een glutenvrij menu voor het diner. En van de foto hieronder smelten we een beetje: Victoria en Daniel zijn nog altijd dol op elkaar en dat al veertien jaar lang – swoon!

Nobel 1

Perfect voor moderne prinsessen

Nobel 2

Prinses Madeleine koos voor de Aquamarine Kokoshnik tiara die ze van haar tante leende, met daarbij een japon van Fadi El Khoury van blauwgrijze organzazijde die speciaal voor haar in deze kleur is geverfd. Ook Victoria is een groot liefhebber van deze ontwerper. Bij het huwelijk van Madeleine droeg ze een japon van hem, net als bij het jawoord van Guillaume en Stephanie van Luxemburg. Ook naar de Nobelprijs droeg Vic twee keer een design van Fadi El Khoury, een van de weinige Zweedse coutureontwerpers. Hier is hij niet zo bekend, maar hij werkte zeven jaar voor toplabels in Parijs, waaronder het Huis van Dior. “Ik ben dol op couture vanwege het handwerk,” zeg hij. “Het gaat er echt niet om hoeveel kristallen je op een jurk zet, maar om er gevoel in te brengen.” Over zijn relatie met de prinsessen is hij discreet, het heeft hem in ieder geval geen windeieren gelegd. Voor het huwelijk van prins Carl-Philip en Sofia kleedde hij liefst 15 gasten. El Khoury staat bekend om eenvoudige lijnen en luxe details in de vorm van lagen en borduurwerk.

Oscar de la Renta voor Sophia

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Ook de ándere ZZP’er (Zwangere Zweedse Prinses) zag er beeldig uit. Sofia droeg Oscar de la Renta en de tiara die ze als huwelijksgeschenk van haar schoonouders kreeg en bestelde een vegetarisch menu. Voor haar heeft de uitreiking van de Nobelprijzen een speciale betekenis. In 2014 liep ze als verloofde van prins Carl-Philip naar binnen. Het was haar eerste officiële optreden in het gezelschap van de koninklijke familie. Een sprookjesbruiloft en vele werkbezoeken later hoort ze er al helemaal bij. Hun kindje wordt in april 2016 verwacht.

Laatste nieuws

Zie ook