4 suikervrije oudejaarstoetjes

4 suikervrije oudejaarstoetjes. Oh, hier worden wij warm van. De mooiste en lekkerste toetjes, maar dan suikervrij! Waar...

Lees ook

4 suikervrije oudejaarstoetjes. Oh, hier worden wij warm van. De mooiste en lekkerste toetjes, maar dan suikervrij! Waarschuwing: bevat héél véél chocola. Enjoy!!!

1. Chocoladekoekjes taart

Wat heb je nodig?

  • 2 blikken witte bonen
  • 1 kop haver
  • 2 kopjes ontpitte dadels
  • 1 pak zoetjes
  • 3/4 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 kop ongezoete appelmoes
  • 2/3 kopje melk
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel vanillepoeder
  • 1 pak chocolate chips

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in. Gooi alle droge ingrediënten, behalve de chocolate chips in een grote kom. Doe alle natte ingrediënten in een andere kom. Mix langzaam de natte en droge ingrediënten in een andere kom. Als je een sterke mixer hebt, kan je het bij elkaar gooien. Moet je het zelf doen: schep het dan een voor een door elkaar tot een superglad mengsel. Mix de chocolate chips er doorheen. Doe het in de springvorm en stop het 35/40 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de taart minstens een kwartier afkoelen voor je de vorm weghaalt. Snoepen maar!

©//chocolatecoveredkatie.com/2012/05/31/chocolate-chip-cookie-pie-without-sugar/ © chocolatecoveredkatie.com

Bron: chocolatecoveredkatie.com

2. Chocolade ballen

Wat heb je nodig?

  • 1 kopje amandelen
  • 1 1/5 kop cacaopoeder
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 kop geraspte kokos
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels water

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een kom, maar houdt een half kopje kokos over. Mix tot een gladde massa. Gooi de halve kop kokos op een bord. Maak intussen balletjes van je deeg. Rol de balletjes door de geraspte kokos. Dek af en stop het in de koelkast voor maximaal twee weken. Let op, dit vergt een geruime voorbereiding (en koelkastruimte), maar het is het waard!

©//happygut.ca/sugar-free-chocolate-balls/ © happygut.ca

Bron: happygut.ca

3. Pure chocolade pindakaas truffels

Wat heb je nodig?

  • 1 pot pindakaas (tip: Krekeltje pindakaas en de naturelversie van Calvé zijn suikervrij)
  • 3/4 kop ongezouten geroosterde pinda’s
  • 1 theelepel vanille
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel gemalen kardemom
  • zeezout
  • 1/2 kop chocolate chips
  • 1 reep pure chocolade

Hoe maak je het?

Leg een bakplaat klaar en plaats daar een laag bakpapier overheen. Mix  de noten tot kruimels. Mix in een andere kom de pindakaas, kaneel, kardemom, vanille en zout en voeg 1/3 van de gemixte pinda’s toe. Maak van dit mengsel 20 balletjes. Leg de pindakaas ballen minstens 30 minuten in de vriezer. Des te langer, des te beter. Smelt intussen de chocolade au bain-marie.

Haal de ballen uit de vriezer en giet de gesmolten chocola hier met een lepel overheen. Als het balletje helemaal onder de chocola zit, probeer het dan met twee vorken weer terug te leggen op de bakplaat. Gooi de rest van de gemixte pinda’s eroverheen en plaats nogmaals een uur in de vriezer. #nomnomnom

Peanut-Butter-Cardamom-Dark © thescratchartist.com

Bron: thescratchartist.com

4. Pure chocolade bites

Wat heb je nodig? 

  • 3 eetlepels kokosnootolie
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 handje amandelen

Hoe maak je het? 

Hak de amandelen en laat intussen de kokosolie langzaam smelten in een pan. Strooi wat cacaopoeder erover en roer intussen goed door. Zorg dat je een fijne textuur krijgt. Haal de pan van het vuur (!) en voeg de ahornsiroop toe. Voeg de nootjes bij het mengsel. Maak in kleine hoeveelheden bolletjes en doe deze in een plastic bakje. Doe het bakje een uur in de koelkast en daarna nog 10 minuutjes in de vriezer. Tadaa! Klaar. Suikervrij en ontzettend leuk om te serveren.

©//ohmydish.com/recipe/sugar-free-dark-chocolate-bite © ohmydish.com

© ohmydish.com
 Bron: ohmydish.com

Laatste nieuws

Zie ook