#Awkward: Spaanse royal kerstkaarten

#Awkward: Spaanse royal kerstkaarten, het zuidelijke koningshuis staat erom bekend. Ons favoriete hoogstandje in amateur...

Lees ook

#Awkward: Spaanse royal kerstkaarten, het zuidelijke koningshuis staat erom bekend. Ons favoriete hoogstandje in amateuristisch knippen en plakken is deze gezellige kerstkaart uit 2005. Niet helemaal duidelijk is of de negen deelnemers überhaupt wel ooit samen in dezelfde ruimte waren, omdat het hele gezelschap zichtbaar bij elkaar is geplakt. Hoogtepunt qua Royal PhotoShop Fail is toch wel dat het rechterbeen van de koning compleet geamputeerd is. Serieus, zelfs Beyoncé laat nog subtieler een stukje zitten als ze slanker wil lijken. Officieel was de reden 'dat het moeilijk was de grote familie op hetzelfde moment bij elkaar te krijgen'. Wat zedige royal speak is voor: 'We kunnen elkaar niet luchten of zien en waren niet van plan ons best te doen voor de kerstkaart van opa en oma'.

Elena: 'Vrolijke Zwemdagen!'

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

In hetzelfde jaar sloeg prinses Elena toe met een eigen kerstkaart. Ze channelt hier de kerstgedachte vanuit een tropisch zwemparadijs, met haar kinderen Froilan en Victoria en haar man. In werkelijkheid leefden Elena toen al min of meer gescheiden van haar aanstaande ex Jaime de Marichalar. Wat van deze gezellige kaart niet minder dan een kerstwonder maakt. In 2011 (zie hieronder) namen Victoria en Froilan de honneurs waar. Moeder Elena tekende nog wel de kaart, Jaime was definitief exit.

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

Cristina's witwaswonderland

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

Elena's zus Cristina leverde in 2011 ook een sterk staaltje witwassen af. Bij het maken van deze kerstkaart was haar man Iñaki Urdangarin nog net niet verdacht van miljoenenfraude, maar een paar weken later brak de hel los. Ook voor Cristina die verdacht wordt van medeplichtigheid en in het ergste geval elf jaar gevangenisstraf kan krijgen. Het was dus zo'n beetje hun laatste onbezorgde kerst, wat wellicht Iñaki's grimlach verklaart.

'Felizia' speelt op zeker

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

Letizia en Felipe nemen geen enkel risico en verschijnen al jaren niet meer op gezamenlijke kerstkaarten met de rest van de familie. In 2013 ging boomlange Felipe welwillend door de knieën om op ongeveer dezelfde hoogte te komen met zijn gezin. Maar een jaar later torende hij als de nieuwe koning toch echt boven alles en iedereen uit (zie hieronder). Pronkten ze met een geslaagde troonwissel. En mocht Leonor voor het eerst tekenen als 'Princesa de Asturias', haar nieuwe titel als kroonprinses.

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

2015: Feliz Navidad van de Spains!

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

Dit jaar besloten Felipe en Letizia gewoon hun sterkste troeven in te zetten en schitteren alleen hun dochters op de kerstkaart. Links Leonor (10), rechts Sofia (8). De foto is genomen tijdens National Day in oktober. Op de kaart (hieronder) schrijft Felipe: 'Elke dag hebben we reden om hoop en vrede in onze harten te vinden. We hopen dat de goodwill van kerst ons pad altijd zal verlichten'. En Leonor? Die schrijft hier haar 'Princesa de Asturias' alweer iets zelfverzekerder. De oude koning en koningin zijn overigens ook genezen van alle pogingen tot digitale manipulatie: ze sturen ook dit weer een kerstkaart met daarop een stichtelijk schilderij. Met daarop alle ledematen intact. Hoera.

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

 

Laatste nieuws

Zie ook