#FutureQueenIsJarig

#FutureQueenIsJarig. Inderdaad, Catharina-Amalia, prinses van Oranje wordt vandaag 12 jaar. Dus, zij leve hoog en zo. Ma...

#FutureQueenIsJarig. Inderdaad, Catharina-Amalia, prinses van Oranje wordt vandaag 12 jaar. Dus, zij leve hoog en zo. Maar wel buiten beeld, want haar ouders zijn vastbesloten haar tot haar achttiende af te schermen. Zodat we er, wat betreft onze toekomstige koningin, een beetje karig vanaf komen. Zeker in vergelijking met haar aanstaande collega’s prinses Ingrid, kroonprinses Elisabeth en kroonprinses Leonor. Een kiekje toen Amalia naar de brugklas ging, het fotomoment op het strand in juli, Koningsdag in april en de wintersportkiekjes in Lech, daar moeten we het dit jaar mee doen. Tenzij de koning zo lief is om vandaag nog even een nieuw portret online te zetten, natuurlijk. Pretty please, Majesteit? 

Leuke mix Oranjegenen

© NRP / Getty Images © NRP / Getty Images

Wat weten we van Amalia? Ze is muzikaal (ze krijgt zelfs een klassiek concert cadeau) en kan goed zingen, ze hockeyt en ze heeft een klas overgeslagen, zodat ze nu een van de jongsten van de brugklas op Gymnasium Sorghvliet moet zijn. Daar schijnt ze niet onaardig mee te draaien, met dank aan, nou ja, een leuke meid zijn. Plus gezond zelfbewustzijn. Met het risico van pure speculatie te worden beticht, lijkt Amalia aardig door te hebben wat de Oranje BV doet en wat haar rol erin in. In de glimpen die we tot nu toe hebben opgevangen, toonde ze zich alvast welbespraakt en geestig, met een gezonde mix Oranjegenen. Een vleugje dictie van oma, de lach van haar vader, de snelle hersens van haar moeder, niet gek voor een vorstin-in-the-making. Het is nog best lang, zes jaar wachten om haar beter te leren kennen. Maar het is het vast waard en het is haar gegund. Van harte, prinses!

UPDATE: nieuwe foto van Amalia en A2 en A3!

© RVD © RVD

Kijk eens aan, de koning (Thanks, Your Maj!) heeft blijkbaar een zwak plekje voor Beau Monde, want er is een nieuwe foto vrijgegeven. ‘Gemaakt in september in de omgeving van Apeldoorn, voorafgaand aan een buitenrit met haar zusjes,‘ aldus de RVD. V.l.n.r. prinses Ariane op Fredje, prinses Catharina-Amalia  op Safary en prinses Alexia op Pixie. Cute!

 

Laatste nieuws