M.A.C doneert cheque aan Orange Babies

M.A.C doneert cheque aan Orange Babies. We houden van de make-up, dat staat vast. Maar dat een merk ook nog zo begaan ko...

Lees ook

M.A.C doneert cheque aan Orange Babies. We houden van de make-up, dat staat vast. Maar dat een merk ook nog zo begaan kon zijn met een goed doel, daar gaan onze harten nog sneller van kloppen.

De M.A.C-visagisten hebben geld opgehaald met het verkopen van de VIVA Glam Lippenstift. De volle 100% van de verkoopprijs gaat naar Orange Babies. De lippenstift werd massaal verkocht en daardoor werd gister tijdens een ontbijt in de Bijenkorf een cheque van maar liefst €212.000,- uitgereikt aan de liefdadigheidsorganisatie Orange Babies voor zwangere vrouwen met HIV. Op deze manier kunnen zij weer allemaal nieuwe projecten op gang zetten. O.a. Caroline Tensen en Fiona Hering waren aanwezig om dit bedrag namens Orange Babies in ontvangst te nemen. Beau Monde vroegen hen naar hun rol als ambassadrice.

Caroline Tensen

Caroline Tensen is nu 15 jaar ambassadeur van Orange Babies. Ze heeft de groei van de organisatie dan ook op verschillende manieren meegemaakt. “In het begin waren we heel klein, dan stonden we vier dagen op de Miljonair Fair en natuurlijk was elke donatie welkom. Als mensen meer dan 100 euro doneerden, dan kregen zij een naambordje op de voordeur van het opvanghuis in Afrika. Dan merk je wel hoe actief je ermee bezig bent geweest, als je dan voor zo’n deur staat, en dat die helemaal vol hangt met ál die naambordjes. Je moet ergens het probleem de kop indrukken. Het mooiste aan Orange Babies vind ik dat de organisatie het probleem echt bij de kern aanpakt. Ze proberen er op tijd bij te zijn als het om HIV-besmette zwangere vrouwen gaat. Zodat het kindje zonder HIV ter wereld kan komen. Toch zijn er helaas nog te veel wezen, daar moeten opvanghuizen voor komen, deze kinderen worden natuurlijk ook 18 en daar moet dan ook weer een fijne plek voor komen. Orange Babies pakt al deze problemen stuk voor stuk bij de kern aan. We zijn hiermee begonnen en het werpt echt zijn vruchten af. We hebben een groot verschil kunnen maken en daar ben ik heel erg trots op.”

Liefs uit Bolivia! Een foto die is geplaatst door Caroline Tensen (@carolinetensen) op

Fiona Hering

Al 7 jaar lang is Fiona Hering ambassadrice van Orange Babies. Toen zij 16 jaar geleden bij een modeshow was, georganiseerd door Orange Babies, werd Fiona direct geraakt door een hartverscheurend verhaal van Florence Ngobeni. Florence vertelde over het feit dat zij zelf zwanger was toen zij door HIV getroffen was. Zij beviel en verloor haar kindje.

Toen ik het verhaal hoorde was ik zo geraakt, ik heb echt gewoon de hele tijd mee staan huilen.

Ik ga redelijk vaak mee met de organisatie. In ben net in Zambia geweest met oprichter Stef Bakker en kunstenares Anouk Griffioen. Zij was mee om prachtige houtskooltekeningen te maken. Deze werden dan in Nederland weer verkocht voor Orange Babies. Ik was net een week thuis toen ik weer in het vliegtuig naar Zuid-Afrika ben gestapt om daar tien dagen te fietsen voor de South Africa Tour. Ik kan het iedereen aanraden en ik ben zelf hélemaal geen fietser, maar het is echt hartstikke leuk. Met 27 mensen hebben we 135.00 euro opgehaald. Het was heel bijzonder, want iedereen die meegaat is enorm betrokken. We hebben daar een bibliotheek opgezet en in één dag lag er al een vloer, stonden er al kasten, waren de boeken geordend, etc.

Ik vind Orange Babies zo’n bijzondere organisatie omdat ze alles enorm creatief aanpakken. Ze houden niet hun hand omhoog, maar willen graag ook wat terugdoen. Zo ontwerpen ze parfum, organiseren modeshows en verkopen kaartjes. Ook is de organisatie in Nederland best wel groot, veel mensen beseffen dat niet. In Afrika hebben we circa 20 projecten lopen. Toen wij in Zuid-Afrika waren vroegen we ook aan die vrouwen. ‘Waar zouden jullie zijn zonder dit project?’ en dan antwoordden zij ‘Dan zou ik dood zijn geweest’.  Dan hebben we toch echt super stappen gezet.”

Schoolkids along the road cycling for @orange_babies Thank you @orangebabiessa

Een foto die is geplaatst door Fiona Hering (@fionahering_voguenl) op


Ook in actie komen of direct een donatie doen? Ga naar OrangeBabies.com

Laatste nieuws

Zie ook