Waanzinnig weerzien voor prins Harry

Waanzinnig weerzien voor prins Harry (31), die in Lesotho met Mutsu Potsane (14) werd verenigd. Mutsu is het jongetje da...

Waanzinnig weerzien voor prins Harry (31), die in Lesotho met Mutsu Potsane (14) werd verenigd. Mutsu is het jongetje dat hem tien jaar geleden inspireerde minder te brassen en brallen en meer in de voetsporen van zijn moeder, prinses Diana, te treden. Een beslissing die hem tot een de populairste Windsors heeft gemaakt. Het duo leerde elkaar kennen in het Mants’ase weeshuis bij Mohale’s Hoek, bij Maseru in Lesotho en had meteen een klik. Ze hebben altijd contact gehouden en de prins zoekt zijn jonge vriend bij vrijwel elk bezoek aan Afrika even op. Kensington Palace zette een ontroerende brief van Mutsu online, waarin hij herinneringen ophaalt aan onder andere het moment dat Harry blauwe rubberlaarzen voor hem kocht.

Je bent al bij me sinds ik klein ben en je hebt blauwe rubberlaarzen voor me gekocht.

© Kensington Palace  / Twitter © Kensington Palace / Twitter

Mutsu is een van de vele kinderen die een beter bestaan hebben dankzij Sentebale, het goede doel dat prins Harry oprichtte met zijn vriend prins Seeiso van Lesotho (49), als eerbetoon aan hun overleden moeders. Niet alleen heeft Mutsu een veilige plek om te wonen, hij krijgt ook beurzen om te kunnen blijven leren.

Eerbetoon aan prinses Diana

© Kensington Palace  / Twitter © Kensington Palace / Twitter

“In 2004 reisde ik rond voor mijn gap year,” zegt Harry. “Ik had een geweldige tijd in Australië, Argentinië en Botswana. Maar wat het meeste indruk op me heeft gemaakt, is de twee maanden die ik in Lesotho doorbracht. Ik leerde er zoveel kinderen kennen wiens leven in scherven lag door de dood van hun ouders, dat ik iets wilde doen om alle vrijwilligers die hen opvingen te helpen. Sentebale betekent ‘vergeet me niet’ in Sesotho, de taal van het land. Met deze charity kunnen we onze eigen moeders herdenken, die zich allebei inzetten voor kwetsbare kinderen. Ik heb echt het gevoel dat ik hiermee in haar voetstappen kan treden en haar werk kan voortzetten.” Sweet!

Laatste nieuws