10 dingen die je niet wist over Love Actually

Yes, december time, dé kerstmaand. Dus ook de maand van de foute kerstfilms. Love Actually is onze favoriet. Wedden dat...

Lees ook

Yes, december time, dé kerstmaand. Dus ook de maand van de foute kerstfilms. Love Actually is onze favoriet. Wedden dat je eigenlijk maar relatief weinig weet over deze film? Wij zullen je geheugen even opfrissen met 10 dingen die je niet wist over Love Actually.

1. A Catastrophe

De film heette eigenlijk ‘A Catastrophe’. Regisseur Richard Curtis was al niet blij met de naam. En toen de film in de bioscoop kwam, zag hij het licht. Doe toch maar Love Actually.

2. 14 liefdesverhalen

Eigenlijk bevatte de film veertien liefdesverhalen. Uiteindelijk zijn er vier geschrapt. Twee van de vier waren zelfs al gefilmd. Waarvan eentje ging over een Afrikaans koppel en eentje over een lesbische stel, dat elkaar door een nare ziekte heen sleepte.

7I8Bydk

3. Geen kerstfilm

Het was nooit de intentie van de makers om er een kerstfilm van te maken…

qJipUpB

4. Actually

Het woord ‘actually’ is 23 keer gezegd in de film, waarvan 22 keer door de acteurs en één keer tijdens de openingsmonoloog. Hup, tellen de volgende keer dus.

0b1ZdRO

5. Rear Window

Toen Julia, Keira Knightley, bij Mark zijn studio aankwam voor de video van de bruiloft, stond er een kopie van de film ‘Rear Window’ op zijn plank. ‘Rear Window’ is een ietwat vulgaire film. Nasty Mark…

6. Abbey Road

De straat waar the Beatles hun memorabele pasjes hebben gelopen, daar is ook het liedje ‘Love is all around us’ opgenomen, uiteraard in de Abbey Road Studios.

yK5BI6C

7. Mixture

Regisseur Richard Curtis vond het belangrijk dat de cast een mix was van verschillende acteurs. Bekende, maar ook minder bekende. Als minder bekende acteur koos hij bijvoorbeeld Martin Freeman. Die zou je nu niet zo snel ‘minder bekend’ meer noemen, denk maar aan ‘The Hobbit’ en ‘Fargo’.
9HXTkiv

8. Kreeftje

In het kerststuk van de school speelt één van de dochters van de regisseur mee, als kerstkreeft. De film werd voor Richard dus een echt vader/dochter dingetje. Hoe leuk.

gXm3X2F (1)

9. Claudia

Richard wilde nooit dat model Claudia Schiffer in de film speelde. Hij ging daarom op zoek naar een dubbelganger, zonder succes. Tja, toen moest hij haar wel voor de rol van Carol vragen. Gelukkig zei ze ja!

10. First kiss

Eén van de eerste scènes die opgenomen werd met Natalie (Martine McCutcheon) was haar kus met de president (Hugh Grant). Een aangename binnenkomer.

qpXanHD

Bron: BuzzFeed.com 

Laatste nieuws

Zie ook