Marly van der Velden kampte met eetstoornis

Marly van der Velden kampte met eetstoornis. In haar tienerjaren kampte de 'GTST'-actrice met anorexia. Aan 'de Telegraa...

Marly van der Velden kampte met eetstoornis. In haar tienerjaren kampte de ‘GTST’-actrice met anorexia. Aan ‘de Telegraaf’ vertelt ze haar verhaal.

Op vijftienjarige leeftijd belandde Marly in het ziekenhuis. “Op een gegeven moment ging ik steeds meer voedsel elimineren, de lijst van ‘verboden dingen’ werd steeds langer. Ik merkte dat ik me prettig voelde bij lijnen, het werd steeds meer een soort van sport. Ik verloor mezelf erin. Het was een gevoel van controle hebben, terwijl ik de controle juist volledig kwijtraakte toen ik in het ziekenhuis terechtkwam. Maar die link zag ik niet. Ik ben twee maanden opgenomen.”

De 25-jarige actrice hoopt jonge meisjes te behoeden voor een eetstoornis. “Het begint met een lage eigenwaarde en een schuldgevoel over eten, dat kan resulteren in problemen. Meiden die ontevreden zijn over hun gewicht, hebben vaak een gezond BMI. Ze denken dat ze door dun te zijn gelukkig kunnen worden.”

Haar dochtertje Sammy Rose is nu één jaar. Ze moet er niet aan denken dat haar hetzelfde overkomt. Marly besluit in de toekomst hier dan ook veel met Sammy Rose over te praten.

Ik ga haar zeggen dat ze veel moet houden van zichzelf. Dat ze mooi is en dat perfecte mensen niet bestaan.


Marly is niet de enige BN’er die problemen heeft gehad met eetstoornissen (zie video):

Laatste nieuws