Battle of the Fashion Queens

Battle of the Fashion Queens, anyone? Koningin Rania van Jordanië (45) was met haar man koning Abdullah op bezoek bij ko...

Battle of the Fashion Queens, anyone? Koningin Rania van Jordanië (45) was met haar man koning Abdullah op bezoek bij koningin Letizia (43) en koning Felipe van Spanje. En dat hebben geweten: beide fashion darlings trokken alles uit de kast om zo beeldig mogelijk hun land te vertegenwoordigen. Dus hoe brachten minimalistische Leti en more = more Rania het er onderling vanaf? In de categorie KMK (Koninklijke Marmeren Kop) is het alvast gelijkspel, met dank aan industriële hoeveelheden botox en aanverwanten. Trout pout Rania zet weliswaar nog bliksemafleiders als een onschuldig wit bloesje en jeugdige krullen in, maar hier is duidelijk bij beiden sprake van de Glijdende Schaal van Spiegelglad. Next!

Queens & Couture-knallers

© Carlos Alvares / Getty Images © Carlos Alvares / Getty Images

Op Barajas Airport knalde Letizia er meteen goed in met een speciaal voor haar gemaakte rode Felipe Varela in tweed die ze al voor de derde keer aanhad. Haar schoenen zijn van Hugo Boss, haar clutch is van Adolfo Dominquez en matchte naadloos met de rode loper die al voor hen klaarlag. Rania koos voor een huishoudschort jas van Fendi met Louboutins in een slangenprintje. Als outfit ongeveer vier keer zo duur als die van Leti, maar toch iets minder samenhangend en minder goed op maat gemaakt. Wat shocking is, in deze prijscategorie.
WINNAAR: Letizia

Queens & de LBD Showdown!

© Pool / Getty Images © Pool / Getty Images

Let’s spare a thought voor koningin Sofia, die nog altijd moet komen opdraven met die ontrouwe man van haar. Wij zouden het óók bij iets van goudbrokaat houden, om een beetje met het behang te blenden. Bonuspunten voor koning Ab, die zo barst van het zelfvertrouwen dat hij boomlange Felipe zo’n beetje uit beeld straalt. En dan de dames in hun Little and Not So Little Black Dresses. Letizia draagt hier iets zwarts met pailletten van wederom Felipe Varela boven Magrit schoenen. Niets mis mee, wel een beetje… zouteloos. Rania’s jurk is uit de najaarscollectie van Agnola en lijkt maar niet te kunnen kiezen tussen zilver en goud als accent. Haar clutch is van Sarah’s Bag en kampt met dezelfde identiteitscrisis. Maar toch wint ze deze categorie dankzij die Balenciaga pumps. Elke Queen die bereid is zich kippenpootjes aan te meten voor volk en vaderland verdient een vetlederen medaille (en een betere stylist).
WINNAAR: RANIA

Eindscore: gelijkspel, maar wordt vervolgd!

Laatste nieuws