Tatiana de Mysterieuze

Tatiana de Mysterieuze is een van de meer geheimzinnige semi-royals van Monaco. Waar anderen van haar lichting vrolijk a...

Lees ook

Tatiana de Mysterieuze is een van de meer geheimzinnige semi-royals van Monaco. Waar anderen van haar lichting vrolijk aanwezig zijn op sociale media, is zij een gesloten boek. En ook een beetje een buitenbeentje, als grimlachende hippiechick tussen haar haute couture schoonmoeder prinses Caroline en designer ijsprinses Charlene. “Ik hou niet van poseren en ik schrik altijd van het flitslicht,” zegt ze in Vanity Fair Spanje. “Daarom sta ik meestal als lijdend voorwerp op foto’s. Mensen die me goed kennen, weten dat ik privé anders ben. Ik ben gewoon niet zo geschikt voor de spotlights, vrees ik. Niet op de manier waarop mensen dat verwachten.” Tatiana hoort bij de Grimaldi’s door haar huwelijk met Andrea Casriraghi, de oudste zoon van Caroline.

Zeer welgestelde socialite

© PLS Pool / Getty Images © PLS Pool / Getty Images

Tatiana komt uit een rijke familie. Haar opa was in 2011 de op één na rijkste man van Colombia, haar vader bezat een enorm conglomeraat van meer dan honderd bedrijven. En haar moeder Vera Rechulski is een beroemde Braziliaanse socialite met een goedlopende zaak in exotisch antiek in Parijs. “Mijn ouders hadden veel en genoten van het leven,” zegt ze. “Daar mocht ik mee meedoen. Ik heb nooit de behoefte gehad me ergens tegen af te zetten.”

Thuis in het paleis

© PLS Pool / Getty Images © PLS Pool / Getty Images

Tatiana werd geboren in New York, groeide op in Geneve waar ze naar de Internationale School ging. Mede dankzij die basis, maar ook door de vele internationale contacten spreekt ze vloeiend Spaans, Frans, Engels, Portugees en Italiaans. Als tiener ging ze naar kostschool in Fontainebleau bij Parijs, waar Andrea een dagleerling was. Hem leerde ze kennen op de manege, via zijn paardengekke zus Charlotte. Vanaf dat moment kwam ze veel over de vloer bij prinses Caroline en al snel maakte ze ook deel uit van officiële Grimaldi-momenten.

Niet cruisen, maar backpacken

© Instagram © Instagram

“Tatiana is altijd helemaal zichzelf,” zegt socialite Eugenie Niarchos die beiden al jaren kent. “Andrea was toch een potentiële prins, door zijn familie. Er waren mensen die hem daarom anders behandelen. Dat heeft zij nooit gedaan. Ze is geen mens dat erg geniet van op de voorgrond staan, maar ze is heel aardig en heel origineel. Ik denk dat hij daarom op haar is gevallen.” Feit is dat Tatiana nooit is geweest op een titel of een tiara. Als ze de eerste had gewild, was die wel in Brazilië te regelen geweest. En met een familietrustfonds van 2,5 miljard dollar kan ze desgewenst met gemak haar eigen kroonjuwelen kopen. Wat Andrea, die als vrijgezel werd belaagd door debutantes, leuk vond aan Tatiana, was dat ze op touwschoenen liep en met hem wilde backpacken in plaats van te cruisen op het jacht van zijn moeder. Het verklaart haar boho-vrijgezellenparty, hierboven!

Bruid in Valentino

© Valentino / Instagram © Valentino / Instagram

Andrea en Tatiana hebben elkaar in ieder geval ruimschoots kunnen testen tijdens zeven jaar verkering, waarin geen van beiden nog belangstelling toonde voor anderen. Ook niet toen zij Visuele Communicatie studeerde in New York en hij in Europa studeerde. Bijna niemand weet dat ze een jaar lang werkte voor art director Giovanni Bianco, de man achter campagnes voor Prada, Zegna en Versace en dat ze ook werkte als researcher voor Aimee Bell, de adjunct van de Amerikaanse Vanity Fair. In die tijd legde ze ook het contact met Valentino, die later haar bruidsjurk ontwierp.

Slechts één tiaramomentje

© Paris Match © Paris Match

Andrea staat bekend als vrolijk en extrovert, zij is beleefd en bescheiden, en “warm, maar niet gemakkelijk”. Volgens Andrea “vullen we elkaar prachtig aan”. In 2012 verloofden ze zich, een jaar later trouwden ze voor de wet in het prinselijk paleis van Monaco, gevolgd door een religieuze ceremonie in 2014. Het was voor zover bekend het enige moment dat Tatiana de prinsessenfactor van de Grimaldi’s omarmde en een bruid in couture mét een tiara was. Verzuchting van prinses Caroline tegen een vriendin: “Ze is gelukkig rijk, mooi en goed opgeleid.”

Trotse moeder van twee

Tatiana en India © Scan Ola! Tatiana en India © Scan Ola!

Andrea en zij hebben een zoontje, Alexandre, beter bekend onder zijn roepnaam Sasha (2) en kregen er dit jaar dochter India bij. “Er is zoveel veranderd dat ik niet weet waar ik moet beginnen,” zei ze tegen Nine. “De tweede zwangerschap was wel anders. Mijn favoriete deel van zwanger zijn is dat je je zo compleet voelt, maar de tweede keer was ik wel veel vermoeider. Ik denk dat dat komt van achter de oudste aanhollen. Maar ik ben een zeer nostalgisch mens die de vervelende dingen snel vergeet en zich alleen de goede herinnert.”

Luxe boho-bestaan

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Het gezin woont in Londen en leidt een luxe bohobestaan: vakanties op Ibiza, zonnen op Ipanema, yoga op Ibiza, feestjes in Cartagena. Hedonisme ten top? “Ik werk voor mijn geld, maar dat doet Paris Hilton ook,” zegt Tatiana, hier met Sasha op de arm naast haar schoonmoeder, prinses Caroline. “Iedereen houdt van sprookjes over prinsessen die kunnen doen wat ze willen, maar ook bevoorrechte mensen kunnen hun passie volgen en zelf iets opbouwen, zonder te teren op het geld van hun ouders.”

Trots op Muzungu Sisters

© Muzungu Sisters © Muzungu Sisters

Ze staat al haar hele leven bekend om haar vintage boho levenstijl (“Loulou de la Falaise is mijn stijlicoon”) en maakte er haar werk van. Samen met vriendin Dana Alikhani is ze sinds 2009 eigenaar van Muzungu Sisters, ethisch verantwoorde mode die ze online verkopen. “In het Swahili betekent ‘muzungu’ ‘reiziger of zwerver’,” zegt ze. “Mijn stijl is altijd al etnisch getint geweest. Mijn ouders namen ons altijd mee naar exotische vakantiebestemmingen als Bali en ik kocht daar altijd mijn kleren. Toen steeds meer vriendinnen vroegen of ik voor hen ook iets wilde meenemen, leek het me logisch de vraag om te zetten in een redelijk aanbod. Helemaal fair trade, de ambachtsmensen die alles maken delen mee in de winst.”

Gek op koolhydraten en kaas

© Palais Princier de Monaco © Palais Princier de Monaco

De inkoop doen ze zelf, Tatiana en Dana reizen een deel van het jaar India, Afrika en Zuid-Amerika af voor handgemaakte items als kaftans, tunieken, gauchobroeken, sarongs en accessoires (de stof voor de japon voor haar burgerlijk huwelijk hierboven kocht ze zelf, in India). Andere socialites, zoals Eugenie Niarchos, Margherita Missoni en Gaia Repossi, worden vaak in Muzungu gespot. “Ik ben overal thuis,” zegt ze. “Maar sinds we kinderen hebben is het ook fijn om een echt huis te hebben in Londen. Dat is waar ik nu steeds meer waarde aan hecht: een fijn thuis met de kinderen en veel honden.” En vandaag een grote verjaardagstaart en lekkere dingen (“Ik ben gek op koolhydraten en kaas”), want Tatiana is vandaag 32 geworden. Congrats, Tats!

Laatste nieuws

Zie ook