Beestachtige toestanden

Beestachtige toestanden, er is geen snellere manier om royals volledig uit hun rol te laten vallen. Van schrik, van elle...

Lees ook

Beestachtige toestanden, er is geen snellere manier om royals volledig uit hun rol te laten vallen. Van schrik, van ellende of van pure vertedering. Zelfs prinses Mary van Denemarken, toch altijd zeer voornaam in de plooi, kirde de Deense variant van ‘agossiepossie’ tegen de pinguïns in het Ozeaneum Museum in Stralsund. De heren en dames Humboldt waren volstrekt niet onder de indruk van het hoge bezoek en louter geïnteresseerd in de visjes die Frederik en Mary uitdeelden, met behulp van zeer degelijke handschoenen. Hoewel het werkbezoek verder vooral uit handel en het aanhalen van de betrekkingen met Noord-Duitsland ging, waren prins en prinses heel eerlijk over het hoogtepunt van het bezoek. Dat waren toch de pinguïns geweest.

De prinses en de olifant

© PLS Pool / Getty Images © PLS Pool / Getty Images

Dat dieren meer nog dan kinderen in staat zijn een royal spontaan te laten reageren komt waarschijnlijk omdat tronen en kronen hen niets kan schelen. In alle Europese paleizen lopen huisdieren rond. Wie in een glazen huis leeft, kan namelijk wel wat onvoorwaardelijke liefde gebruiken. Omdat het natuurlijk wel royals zijn, komen ze daarnaast net even wat sneller in contact met wat wildere beesten dan de gemiddelde hond en poes. Zo is prinses Stephanie van Monaco dol op de olifanten die meedoen aan het Circus Festival waar ze president van is. Hier heeft ze een goed gesprek met Babe, die van mening is dat ze best haar invloed kan aanwenden om nog eens een appeltje te regelen. Of beter nog, een kist appels.

Bald Eagle, bange prins

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Niet elke ontmoeting met ‘wildlife’ verloopt helemaal zoals gepland. Prins Charles en hertogin Camilla deinsden toch even terug toen Amerikaanse adelaar Zephyr besloot even vrijwillig haar vleugelspanne te demonstreren. De roofvogel is de mascotte van de luchtmacht en bracht óók een werkbezoek aan de Sandringham Flower Show in King’s Lynn. Charles zei later dol op vogels te zijn, maar qua formaat met een flinke ekster wel aan zijn taks te zitten.

Belgische apenstreken

© Handout © Handout

Daarentegen krijgt zelfs koning Filip spontaan iets guitigs met een aapje op zijn nek. Deze foto is uit 2009, toen Filip met zijn gezin een bezoekje bracht Paradisio Park in Mons. Het leverde een van de leukste fotosessies ooit op, met volstrekt onbevangen royal kids. Zo lief, zoals prinses Elisabeth en prins Gabriel hieronder een geitje aaien. P.S. Lieve Elisabeth, zeg even tegen je vader dat gele truien om je nek dragen geen beste look is voor mannen in het algemeen en koningen in het bijzonder.

© Handout © Handout

Sofia bezwijkt voor Panda Power

© Carlos Alvarez / Getty Images © Carlos Alvarez / Getty Images

En last but not least: koningin Sofia met De De, in het Zoo Aquarium in Madrid. Inderdaad, de koningin die nog geen spier vertrekt als ze haar man vreemdgaand aantreft in haar eigen bed, smolt volledig voor deze pluizige hummel. It’s Panda Power, People! Serieus, ze hebben de babypanda (hier net een jaar) uit haar armen moeten wrikken en toen stortte ze zich onmiddellijk op Po, de ander helft van de zwart-witte tweeling. Gelukkig heeft ze een abonnement én vele kleinkinderen als excuus om regelmatig op te zoeken. It’s good to be the Queen.

Laatste nieuws

Zie ook