7 tips tegen gespleten nagels

Aankomend weekend wordt het écht kouder in ons land. En dat betekent dat we het lichaam een handje moeten helpen. Huid,...

Lees ook

Aankomend weekend wordt het écht kouder in ons land. En dat betekent dat we het lichaam een handje moeten helpen. Huid, haar en nagels worden namelijk droog. Vooral de gespleten nagels zijn voor veel vrouwen een ergernis. Lees hier 7 tips tegen gespleten nagels.

1. Water

Drink veel water. Vocht is altijd goed tegen alles wat dreigt te splijten of kapot gaan.

2. Vitamine A, Calcium en Foliumzuur

Dat houdt in: granen, vis, noten, groente, fruit, volkoren producten en (niet te veel) melk en yoghurt.

3. Vijlen

Knip je nagels niet, maar vijl ze. Je nagels bestaan uit meerdere laagjes en met knippen zet je teveel druk op je nagel waardoor hij splijt. Vijl ze tot aan het punt waar ze gespleten zijn.

4. Hydrateren

Niet alleen door het drinken van water, ook met een lekkere nagelolie of goede, intensieve crème hydrateer je de nagels. Vooral het gebied rond de nagelriemen, dus net eronder, moet je goed insmeren. Je nagel groeit daar vandaan en als dat soepel is kan je nagel makkelijker groeien.

5. Handschoenen

Als het straks koud is, trek handschoenen aan. Maar als je aan het schoonmaken bent of de afwas doet, trek dan ook huishoudhandschoentjes aan. Dan kan het water je handen in ieder geval niet uitdrogen.

6. Nagellakvrij

Las een ‘nagellak vrije’ week in. Zo kunnen je nagels gewoon herstellen en worden ze even niet ‘opgesloten’ onder een laagje lak. Dan wordt de gele kleur ook minder. Te veel nagellak zorgt voor een gele gloed.

7. Kuurtje

En als je nagels echt zo breekbaar zijn als porselein, probeer eens een nagelverharder-kuur. Let wel! Gebruik het echt niet langer dan dat er op de verpakking staat, want te harde nagels breken ook weer sneller. Just like glass.

[sm-product-feed id=”31224″]

Laatste nieuws

Zie ook