Terugblik: Brittany Murphy?

Terugblik: Brittany Murphy. De actrice en zangeres zou vandaag jarig zijn geweest, maar overleed in 2009 op 32-jarige le...

Lees ook

Terugblik: Brittany Murphy. De actrice en zangeres zou vandaag jarig zijn geweest, maar overleed in 2009 op 32-jarige leeftijd.

Carrière

 

Brittany won in 2005 een Annie Award voor het inspreken van de stem van Luane Platter in de animatieserie King of the Hill. Ook werd ze genomineerd voor een Satellite Award. Ze begon haar carrière op haar negende als achtergrondzangeres in de musical Les Misérables. Op haar veertiende kreeg ze een rol in de serie Drexell’s Class. Verder was te zien in de films Clueless, Girl Interrupted, Happy Feet en Just Married.

Terugblik: Brittany Murphy Brittany Murphy © Getty Images

Relaties

De actrice had een relatie met acteur Asthon Kutcher. Ze was verloofd met talentscout Jeff Kwitanetz en cameraman Joe Macaluso. In 2007 trouwde ze met Simon Monjack.

Brittany Murphy Brittany Murphy © Getty Images

Overlijden

Op 20 december 2009 werd Brittany bewusteloos in de badkamer gevonden door haar moeder. Ze overleed aan de gevolgen van een longontsteking, ijzertekort, bloedarmoede en een overmatig gebruik van geneesmiddelen. Op 24 mei 2010 overleed ook haar man Simon, eveneens aan een longontsteking. Na extra onderzoeken bleek dat Brittany overleed aan een ernstige metaalvergiftiging. Er zijn dan ook vermoedens dat het koppel opzettelijk vergiftigd is, aangezien Brittany en Simon aan dezelfde symptomen zijn overleden.

Brittany Murphy Brittany Murphy © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook