Prinses Ingrid gaat op werkbezoek

Prinses Ingrid gaat op werkbezoek, want als aanstaande kroonprinses van Noorwegen ontkomt ze er niet aan. Hier doet ze h...

Lees ook

Prinses Ingrid gaat op werkbezoek, want als aanstaande kroonprinses van Noorwegen ontkomt ze er niet aan. Hier doet ze haar beste Katniss imitatie tijdens het St Olav Festival. Maar ze werd onlangs ook door haar ouders meegesleurd naar een conferentie voor jonge leiders (zie hieronder) in Bergen. Wat ze manmoedig uitzat, fashionable ingevlochten, want ook haar moeder Mette-Marit heeft het effect van een leuke vlecht als alternatief en fris ogend kroontje ontdekt. De 11-jarige leek zich leukere dingen voor te kunnen stellen dan uren luisteren naar toespraken. Maar gelukkig is ze heel handig in de smartphone van haar vader inpikken om een spelletje te doen.


Ingrid went aan haar royal rol

Ingrids leven is de afgelopen maanden flink veranderd sinds ze van school switchte. Niet alleen heeft ze veel meer huiswerk, de stof is ook aanzienlijk zwaarder. Af en toe een conferentie bijwonen of andere min of meer officiële taken uitvoeren hoort er volgens haar ouders ook bij. Kroonprinses Mette-Marit vindt dat kinderen “vooral kinderen moeten zijn” maar is niet blind voor de rol van Alexandra in de toekomst. Haakon is dat met haar eens en zegt dat “geleidelijk wennen aan de openbare rol” beter is dan als wat oudere tiener in het diepe te worden gegooid. Eens kijken hoe leuk Ingrid het allemaal nog vindt als ze gaat puberen.

Laatste nieuws

Zie ook