6 tips om de feestdagen gezond door te komen

December, de maand waarin we de extra kilo's vaak voor lief nemen. Helaas. Er is haast geen ontkomen aan. Al die peperno...

Lees ook

December, de maand waarin we de extra kilo’s vaak voor lief nemen. Helaas. Er is haast geen ontkomen aan. Al die pepernoten, oliebollen, kerstdiners en net iets te véél alcohol. En dan in januari weer beginnen met de goede voornemens: afvallen. Wat nu als wij je vertellen dat dat dit jaar misschien niet nodig is? Wij hebben namelijk 6 tips om de feestdagen gezond door te komen.

1. Salade als voorgerecht

De perfecte oplossing voor een goedgevulde maag, met weinig calorieën. Als je begint met een grote salade, zul je zien dat je ook minder eet van het hoofdgerecht en nagerecht. En een salade kun je er ook heel feestelijk uit laten zien.

2. Drink gezonde alcohol

Kies niet voor mixdrankjes of bier, maar kies voor rode wijn. Dit is veel gezonder. Rode wijn is goed te combineren met een lekker stuk vlees (Anna Wintour luncht hier niet voor niets elke dag mee). Tip: begin pas later met drinken.

Wijn

3. Bedenk actieve activiteiten

Probeer tussen de maaltijden door leuke activiteiten te doen. Kies er voor om ’s middags een lekkere wandeling te maken in het bos, of doe een actief familiespel. Of zet een paar foute kerstliedjes op, wedden dat iedereen meedanst? Je lichaam kan even tot rust komen en je verbrandt meteen wat calorieën.

4. Neem het initiatief

Zorg dat het feestje bij jou thuis is. Zo kun je zelf een gezond kerstdiner samenstellen. Je weet beter wat je eet en daardoor ben je bewuster.

Diner

5. Eet voor en na de feestdagen gezond

Probeer het ongezonde eten echt alleen bij de feestdagen zelf te houden. We weten, de pepernoten liggen al vanaf september in de winkel, maar probeer ze niet te kopen. Geef jezelf een vrijbrief met kerst en oud & nieuw, maar probeer de dagen eromheen zo min mogelijk te snoepen. Dit scheelt al een hoop in kerstkilootjes.

6. Eet iets voor je de deur uit gaat

Eet wat voordat je de deur uit gaat, iets wat lekker vult. Bijvoorbeeld een salade (tip 1) of een soepje. Zo eet je tijdens het feestje bij je vrienden een stuk minder, puur omdat je minder trek hebt.

 

Ook geen idee wat je aan moet trekken? Wij zochten vast wat must have party dresses uit. Of neem een kijkje in de Beau Boutique.

Laatste nieuws

Zie ook