Tally ho voor de Deense royals

Tally ho voor de Deense royals, die ook dit jaar weer aanwezig waren bij de traditionele Hubertus Hunt. Dit jaarlijkse e...

Tally ho voor de Deense royals, die ook dit jaar weer aanwezig waren bij de traditionele Hubertus Hunt. Dit jaarlijkse event wordt gehouden in het hertenpark van Klampenborg, ten noorden van Kopenhagen. Zo’n 160 ruiters luidden er het einde van het jachtseizoen mee in. De koninklijke familie (v.l.n.r. Josephine, Isabella, Mary, Vincent, Frederik en Christian) gaat al jaren kijken, al ging de belangstelling van prins Nikolai en prins Christian vijf jaar geleden nog vooral uit naar stoer armpje drukken op het balkon. Tegenwoordig beleven ze het spektakel wat bewuster. Aan prinses Isabella te zien (foto hieronder) is net iemand met veel gevoel voor drama van een paard gevallen.

Uitstervende traditie?

© NewMyRoyals © NewMyRoyals

Bekend is dat Henrik, de prins-gemaal van koningin Margrethe II, een fervent jager is in de 214 jachtgebieden die de Deense royals op kosten van de belastingbetaler (!) al 165 jaar tot hun beschikking hebben. Hij jaagt zo’n vijf tot zes keer per jaar en de monarch doet er niet sentimenteel over, gezien Margrethe’s collectie bontjassen. Hun zonen lopen er minder warm voor: Joachim jaagt sporadisch, Frederik vindt het niet van deze tijd. Aangezien hun kinderen het vooral ‘zielig’ vinden, lijkt dit een traditie die vanzelf uit zal doven. Tot die tijd, nog wat fijne plaatjes van het koninklijk balkon en de rit per koets.

Laatste nieuws