Prins Harry is alom aanwezig

Prins Harry is alom aanwezig, met zijn rode baard en zijn aanstekelijke enthousiasme. Hier ontvangt hij leden van het Wa...

Lees ook

Prins Harry is alom aanwezig, met zijn rode baard en zijn aanstekelijke enthousiasme. Hier ontvangt hij leden van het Walking With The Wounded team op het voorplein van Buckingham Palace. De prins is beschermheer van dit goede doel dat geld inzamelt voor gewonde militairen, ‘om hen te helpen aan meer onafhankelijkheid door middel van werk’. De zes ‘Walking Wounded’ liepen in totaal duizend mijl van Schotland naar Londen. De prins – zelf ook ex-militair – liep een aantal trajecten met hem mee en noemt de loop “formidabel en episch, mensen kunnen onderweg zelf de vastberadenheid zien van degenen die gediend hebben, in het bijzonder van ex-militairen die gewond uit de strijd zijn gekomen.” Heel nobel, maar wat spookte onze favoriete Kapitein Roodbaard de afgelopen week nog meer uit?

Hij reikte wereldcups uit

© Shaun Botterill / Getty Images © Shaun Botterill / Getty Images

Na een WK dat zes eindeloze weken duurde – rugby’ers nemen de tijd voor zoiets – was het aan prins Harry om de cup uit te reiken aan wereldkampioen Nieuw Zeeland. Hier feliciteert hij Richie McCaw na de wedstrijd tegen Australia in het Twickenham Stadium in Londen. Zo jammer dat hij er niet ook even een haka bij deed!

Hij promoot zijn Invictus Games

© Pool / Getty Images © Pool / Getty Images

Prins Harry was in Washington voor de Invictus Games 2016 receptie en sprak daar onder het wakend pop-art oog van zijn oma, de Queen. Dit multi-sport toernooi is een soort Paralympics waaraan gewonde en zieke militairen en veteranen meedoen. De Invictus Games werden vorig jaar voor het eerst gehouden en vinden in 2016 plaats in Orlando, Florida. Prins Harry is de grote motor achter het evenement. “Ik wil laten zien dat sport je kan inspireren tot herstel en een leven dat boven een handicap uitstijgt,” zegt hij. “We mogen gewonde en gehandicapte militairen niet vergeten, dit is een manier om hun kracht te laten zien.”

Hij keuvelde met Obama

© Win McNamee/Getty Images © Win McNamee/Getty Images

Tijdens zijn bliksembezoek aan Washington was prins Harry eveneens te gast in het Oval Office voor een gesprek met president Obama. We zouden dolgraag melden dat het vooral over zijn hipsterbaard (hot or not?) ging, maar ook in dit geval waren gewonde militairen het thema. Harry was hiervoor ook nog even langsgegaan bij herstellende militairen in Fort Belvoir in Virginia.

Hij maakte James Bond aan het lachen

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Bij de première van ‘Spectre’ maakte prins Harry Daniel Craig aan het lachen in de Royal Albert Hall. Paar dingetjes: Harry is langer dan James Bond waarmee hij onmiddellijk nog verder stijgt op onze Schaal van Sexappeal. Hij kan bovendien écht heli’s besturen en wapentuig afschieten, waar Daniel dat alleen voor de show doet. En OMG – wat staat een smoking de prins goed. Dat vindt Rachel Weisz ook, kijk maar hoe innig ze de hand van haar man zoekt.

Hij eerde Shaun the Sheep & Co

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Bij een bezoek aan Aardman Animations, bekend van Wallace & Gromit en Shaun the Sheep, deed hij mee aan ‘Welly Wanging’ (wie met een Wellington laars het hoofd van een vogelverschrikker kan gooien). Broer William en schoonzus Kate waren er ook; Wills won, wat van hem de Welly Wanging King maakt (zie hieronder). Harry maakte weer wel de beste kopie van Shaun het Schaap en was allround adorable met de kinderen die waren uitgenodigd voor dit Bafta Charities Forum. Druk-druk-druk, dus. Wordt vervolgd!

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook