Royal kids groeien op met sport

Royal kids groeien op met sport. Het staat goed, het is gezond, ze leren er sportief verliezen mee en je kunt je er poli...

Lees ook

Royal kids groeien op met sport. Het staat goed, het is gezond, ze leren er sportief verliezen mee en je kunt je er politiek geen buil aan vallen (tenzij je juicht voor de tegenstander, zoals prins Albert ooit per ongeluk deed). Bovendien sluit een nationaal team toejuichen mooi aan bij de nationale symboolfunctie van een koningshuis. Vandaar dat royal kids te pas en te onpas tribunes op worden gesleurd, onder het motto ‘Sport? Ik kan er uren naar kijken.‘ Niet altijd tot onverdeelde vreugde van de kinderen: hier zitten kroonprinses Amalia en zus Alexia het duidelijk uit, tijdens de Olympische Spelen in Londen. Het was ook al dag 7 van het Equestrian onderdeel en zelf paardrijden is vast veel leuker dan er in de regen naar kijken. En zo gaat het wel vaker!

De Noren hebben wat met skiën

Kroonprins Haakon van Noorwegen bezocht eerder dit jaar met zijn gezin de FIS Nordic World Ski Championships in Falun. Kroonprinses Mette-Marit en prinses Ingrid-Alexandra lijken nog wel enigszins geboeid door de langs suizende skiërs, prins Sverre Magnus deed uitsluitend pogingen zijn tong aan de railing te laten vastvriezen.

 

© Ragnar Singsaas / Getty Images © Ragnar Singsaas / Getty Images

Spanje? Voetbalprinsesjes!

Ook Leonor en Sofia van Spanje ontkomen er niet aan: zij moesten verplicht nationale voetbalshirtjes aan toen Spanje in 2012 het EK won. Het leefde duidelijk meer bij opa Juan Carlos.

© Pool / Getty Images © Pool / Getty Images

Windsors zijn helemaal sportgek

Ook de Windsor Boys waren er vroeg bij. Kroonprins Charles nam ze in 1996 mee naar Wales-Schotland in Cardiff. Harry staat naast hem en zingt plechtig het volkslied mee, William (2e rij rechts) lijkt meer de sfeer in zich op te nemen.

© Ben Radford / Getty Images © Ben Radford / Getty Images

William probeert zijn liefde voor sport op zijn beurt over te brengen op zijn zoontje George, die vooralsnog wat bedenkingen jegens polo lijkt te hebben.

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Denen juichen in generatieverband

Felix en Nicolai van Denemarken, naast hun oom kroonprins Frederik. Daarnaast prins Christian die zich de snacks goed laat smaken en opa Henrik, die duidelijk wat minder vertrouwen heeft in de afloop van Denemarken-Frankrijk. En terecht: de Denen verloren met 2-1.

© Twitter / Everything Royalty © Twitter / Everything Royalty

Laatste nieuws

Zie ook