Kleine Griekjes worden groot

Kleine Griekjes worden groot, kijk maar hoeveel verschil vijf jaar kan maken. De foto waarop het Griekse kroonprinselijk...

Lees ook

Kleine Griekjes worden groot, kijk maar hoeveel verschil vijf jaar kan maken. De foto waarop het Griekse kroonprinselijke gezin in het wit staat, is uit 2010 en genomen op de bruiloft van Nikolaos en Tatiana. En hieronder staan ze met hun oma, koningin Annemarie, met wie ze op zomervakantie waren. “Ze beginnen uit te vliegen,” zegt prinses Marie-Chantal. “En dat is goed en normaal, maar dat wil nog niet zeggen dat ik hen niet mis.” Volgens haar enige dochter prinses Maria-Olympia hebben ze weliswaar “een open skypeverbinding”, maar had haar moeder toch liever gezien dat ze in Engeland was gaan studeren in plaats van New York. “Mijn moeder is als alle moeders, ze wil de hele club het liefst bij elkaar hebben,” zegt ze. Gelukkig heeft MC nog vier kinderen om koninklijk over te kloeken.

Zomer 2015: samen in Griekenland

Het hele gezin vierde deze zomer vakantie in Griekenland, waarvan ze alleen in naam de koninklijke familie zijn, want de Grieken koesteren al jaren hun republiek. Hier van links naar rechts prinsen Constantine-Alexios (17) en Achileas-Andreas (15), prinses Maria Olympia (19), koningin Anne Marie (69) en prinsen Aristide-Stavros (7) en Odysseus-Kimon (11).

© HKH Marie Chantal van Griekenland © HKH Marie Chantal van Griekenland

Maria-Olympia studeert in NY

Maria-Olympia, die eerder op een Zwitserse kostschool drama, kunstgeschiedenis en fotografie volgde, studeert inmiddels Fashion en Fotografie in New York.

© HKH Marie Chantal van Griekenland © HKH Marie Chantal van Griekenland

Haar ‘studentenflat’ bevindt zich in Soho en is uitgerust met een 24-uurs conciërgeservice , gym en zonnedek, de geschatte huur is 9000 dollar per maand. Echt afzien, dus. Haar broers hielpen met de grote schoonmaak, hier poetst Aristide een raam. Zijn grote zus zette het kiekje op Instagram met het bijschrift ‘onze nieuwe huishouder!’

© Prinses Maria-Olympia van Griekenland © Prinses Maria-Olympia van Griekenland

Constantine-Alexios zoekt nog

Hoewel hij vrij laat is met het kiezen van een studie, is Constantine-Alexios bezig universiteiten in Amerika af te lopen. Hij zou politieke wetenschappen willen studeren, al lokt ook een gap-year enorm “want ik kan nog mijn hele leven studeren en werken”. Zijn ouders zijn minder enthousiast over dat plan: zowel prins Pavlos als prinses Marie-Chantal zijn zelfstandig ondernemers van de categorie Arbeid Adelt en zien een jaar rondlummelen niet zitten. Daar gáán zijn plannen om een jaar te gaan surfen in Australië…

© Prins Achileas-Andreas van Griekenland © Prins Achileas-Andreas van Griekenland

Achileas-Andreas pubert

Over het uitvliegen van Achileas-Andreas hoeft prinses Marie-Chantal zich voorlopig geen zorgen te maken, die pubert gewoon gezellig door Londen en de middelbare school. Hij droomt van zijn rijbewijs halen en is als thrillseeker dol op alle sporten waarbij makkelijk iets te breken valt. Zijn grote idool in Brooklyn Beckham: ze komen elkaar regelmatig tegen en volgens AA is BB het toppunt van cool.

© HKH Marie Chantal van Griekenland © HKH Marie Chantal van Griekenland

De jonkies houden van keten

De jongste twee gaan nog gewoon naar school en zijn erg aan elkaar verknocht. Aristide-Stavros en Odysseus-Kimon schelen zoveel met hun oudere puberbroers dat ze vooral naar elkaar trekken om te voetballen en bommetjes te maken in de personal pool. Allebei zijn ze ook gek van gamen, maar beiden mogen maar beperkt achter een beeldscherm zitten van hun ouders, die lezen veel belangrijker vinden. En dat doen ze ook, kijk eens hoe adorable!

Brothers

Een foto die is geplaatst door Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) op

Laatste nieuws

Zie ook