Camilla lust wel een hapje

Camilla lust wel een hapje, ze laat zich elk werkbezoek goed smaken. Het maakt van haar de Jennifer Lawrence van de Wind...

Camilla lust wel een hapje, ze laat zich elk werkbezoek goed smaken. Het maakt van haar de Jennifer Lawrence van de Windsors die geen snack afslaat en bij voorkeur plaatselijke middenstanders met een delicatessenwinkel in het zonnetje zet. Dat de hertogin van Cornwall desondanks niet uit haar Anna Valentine creaties barst is te danken aan haar sportieve levensstijl. In een sportschool zul je haar weliswaar niet zien en ook de gym in het paleis mijdt ze zorgvuldig. Maar Camilla rijdt wel een paar keer per week paard en maakt eindeloze wandelingen met haar Jack Russells. In haar vrije tijd mag ze bovendien graag zelf tuinieren om het snacken te compenseren. Dus, wat staat er zoal op het menu?

Koekjesmonster van Wales

In Llandovery koos Camilla voor een welshcake, ook bekend als de liefdesbaby van een rozijnenkoekje en een enorme poffer. Dit alles ter ere van de 25-jarige YMCA aldaar. Of zoals de hertogin zei: “Dat moet gevierd worden.”

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Hertogin aan de haring

Het Ierse Galway was goed voor een complete buffet. Het had de toepasselijke en vooral veelbelovende naam Taste of the Wild Atlantic Way Food Festival. En de hertogin deed zich er tegoed aan een stukje haring, een stukje zalm en ettelijke garnalen, die enorm in de smaak vielen. Zeer koolhydraatarm van haar!

© Jeff J. Mitchell / Getty Images © Jeff J. Mitchell / Getty Images

Camilla keeps it cool

Bij een mooie zomerse dag en een bezoek aan de ijsje Hampton Court Palace Flower Show viel de hertogin voor een ijsje. En murmelde daarbij haar vertrouwde grapje: “Afslaan zou onbeleefd zijn.”

© Ben A. Pruchnie / Getty Images © Ben A. Pruchnie / Getty Images

‘Let them eat cake!’

Een verplicht bezoek aan de dorpsbakkerij van Wrexham, hoe fijn is dat? Hertogin Camilla proeft hier wat lekkers met handgemaakte jam en de beroemde Engelse ‘clotted cream’. En ja, dat is net zo goddelijk en calorierijk als het klinkt.

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Hare Koninklijke Lekkerbek

Op bezoek in Saudi-Arabië proefde Camilla bonbons, gemaakt door de studenten van de Bab Rizq Jameel Nafisa Shams Female Academy for Arts and Crafts in Jeddah. En kreeg ook nog een doosje mee voor op de hotelkamer. Dat ging er wel in!

© Getty Images © Getty Images

Het Colosseum maakt hongerig

De toer door het Vaticaan had echt eindeloos geduurd (er zijn grenzen aan de hoeveelheid kunst van Raphael die Camilla aankan). En het Colosseum bleek ook nogal eetlustopwekkend. Dus keek Camilla reikhalzend uit naar de biologische slow food proeverij op de Britse ambassade in Rome. Hier gaat een stukje bief naar binnen, op zijn Anglo-Italiaans bereid door chef Carlo Cracco. Naar verluidt had de hertogin er best ook wat geroosterde aardappeltjes bij gelust. Het was overigens een béétje een thuiswedstrijd, want het vlees kwam van de Highgrove landerijen van haar echtgenoot, kroonprins Charles.

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Daar moet op gedronken worden!

Bij al dat eten hoort natuurlijk ook af en toe een drankje. Op de Scilly Eilanden ging Camilla aan plaatselijk verbouwde wijn van de Holy Vale wijngaard. Het smaakte zo goed dat er een doosje mee naar huis ging, in de achterbank van de hofauto.

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

‘Mag ik ook wat van dat, daar?’

Heerlijk, niet alleen een brownie scoren, maar ook alvast kijken naar een cake, wat scones en een taart. Hare Koninklijke Hoogheid genoot enorm van haar bezoek aan de kathedraal van Hereford, waar de mis blijkbaar gepaard gaat met een dagmenu. Prins Charles is beschermheer van de kerk en had net toegezegd dat nog minimaal vijf jaar te blijven. Camilla heeft dus nog veel om naar uit te kijken in Hereford: crumpets, biscuits, sandwiches, muffins… mjum!

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws