Prinses Anita is jarig

Prinses Anita is jarig en viert vandaag dat ze 46 is geworden. Op bescheiden hakken, want op stiletto's is ze niet meer...

Lees ook

Prinses Anita is jarig en viert vandaag dat ze 46 is geworden. Op bescheiden hakken, want op stiletto’s is ze niet meer gespot sinds haar rugoperatie in 2011. De echtgenote van prins Pieter-Christiaan werd behandeld in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. Ze had last van een spontaan lek van hersenvocht in haar rug, wat erg veel pijn opleverde. Het was een ingrijpende ingreep, maar inmiddels is ze aardig hersteld. “Het gaat echt veel beter,” zei ze in het blad Royalty, waarin ze ook zei dat ze het prettig vond dat mensen zo met haar meeleefden: “Dat was heel fijn. Het was wel moeilijk om me over te geven aan de zorg van anderen. Ik ben iemand die liever zelf zorgt.”

Wereldburger te Noordwijk

De prinses is in Zwitserland geboren als Anita van Eijk, maar groeide op in Nederland. Ze studeerde Engels in Leiden en bezocht het United World College of South East Asia in Singapore. Vervolgens deed ze communicatiewetenschappen in Amsterdam en werkte onder andere voor Bloomberg. Tegenwoordig is ze zelfstandig ondernemer, onbekend is wat ze precies doet en op welk terrein. In augustus was ze tien jaar getrouwd met Prins Pieter-Christiaan van Vollenhoven, deze foto van het stel is uit 2007. Ze wonen in Noordwijk en hebben twee kinderen: Emma (2006) en Pieter (2008).

© Michel Porro / Getty Images © Michel Porro / Getty Images

Heel warme ‘kouwe kant’

Hoewel Anita op de achtergrond blijft, is ze wel goed bevriend met de andere schoonzusjes Van Vollenhoven. Hier was ze met prinses Aimee, Annette en Marilène aanwezig bij de opening van een trouwjurkexpositie op Paleis het Loo.

© Michel Porro / Getty Images © Michel Porro / Getty Images

Aanwezig op Koningsdag

Een van de weinige keren dat prinses Anita recent in beeld was: Koningsdag 2015. Altijd bereid om even te helpen met een selfie en wat hakhoogte betreft: kassei-proof: “Met hoge hakken doe je me geen plezier meer,” zei ze in Royalty. “En eigenlijk heb ik ze nooit echt fijn gevonden.” V.l.n.r. Prins Bernhard, prinses Annette, prins Constantijn, prinses Laurentien, prins Pieter Christiaan, prinses Anita, koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prins Maurits en prinses Marilene.

© Michel Porro / Getty Images © Michel Porro / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook