Hertogin Kate is weer in beeld

Hertogin Kate is weer in beeld. En dat is fijn, want we hebben haar gemist, tijdens haar schier eindeloze bevallingsverl...

Lees ook

Hertogin Kate is weer in beeld. En dat is fijn, want we hebben haar gemist, tijdens haar schier eindeloze bevallingsverlof. De hertogin van Cambridge lag om die reden ook behoorlijk onder vuur bij de Britten, maar heeft inmiddels revanche genomen door haar werkbezoeken weer op te pakken. Met als recent hoogtepunt in royal plichtsbesef haar rol als tafeldame van president Xi Jinping van China, tijdens een staatsbanket in het Buckingham Palace. Kate droeg een toepasselijk Chinees rode japon met kapmouwen van Jenny Packham – speciaal voor haar gemaakt, niet te koop – en de Papyrus tiara. Haar diamanten waren deels geschonken en deels geleend door de Queen. Gorgeous! We nemen even de rest van haar fashionable doorstart met je door.

Sportief in Portsmouth

In juli bezocht Kate met haar echtgenoot prins William de America’s Cup World Series in Portsmouth. Het was een prettig en relaxed warmloopmomentje, compleet met ‘his ’n hers’ jasjes van de organisatie. Het is een béétje het royal equivalent van middelbare echtparen die hetzelfde windjack dragen, maar wel adorable dat ze er de gastheren zo uitbundig voor bedankten. Bonuspunten voor de paardenstaart: Kate gebruikt haar lange haar vaak als troostlapje om achter te schuilen, terwijl ze er aanzienlijk volwassener uitziet zonder dat weelderige gordijn. Next!

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

My Royal Pony!

Kate’s eerste officiële werkbezoek, ongeveer vier maanden na de geboorte van prinses Charlotte, werd lichtelijk overschaduwd door haar nieuwe kapsel. De funky nieuwe pony leverde een extra laag om achter weg te kruipen en bleek bovendien koddige effecten op te leveren in de wind. Het maakte haar bezoek niet minder nuttig: Kate is hier in gesprek met Mia over haar lessen, tijdens een bezoek aan het Anna Freud Centre. De hertogin kiest wat betreft haar goede doelen nadrukkelijk voor het tegengaan van pesten en het stimuleren van hulp voor jonge mensen met mentale problemen. Ze draagt hier de pied-de-poule Silk Austin shirtdress van Ralph Lauren (1693 euro) met een lakriem. We zijn fan van de jurk, wat betreft de pony: the jury’s still out.

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Hertogin in de bajes

Voor een geheim bezoek aan het Rehabilitation of Addicted Prisoners Trust in HMP Send koos Kate voor een winterwitte tweedjapon van Eaton van The Fold à 496 euro en een clutch van Hobbs. Het was een pittig bezoek, naar verhouding zitten in deze gevangenis veel vrouwen die levenslang hebben gekregen. Notoire voormalige bajesklant van HMP Send is Jane Andrews, de voormalig PA van Sarah, hertogin van York. Als beschermvrouwe van Action on Addiction sprak Kate met vrouwelijke gevangenen over hoe hun verslaving hun leven had beïnvloed. “Het was vrij surrealistisch om met haar te praten,” aldus Kristy. “Maar ze stelt je meteen op je gemak en ze was heel goed op de hoogte.” Kate zelf was ‘dankbaar’ dat ze hun verhalen met haar wilden delen: “Het programma bewijst hoe belangrijk het is de cirkel van verslaving te doorbreken en uit te kunnen kijken naar een positief leven, vrij van misdaad.”

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Paraat voor het WK rugby

Samen met William was Kate present bij de openingsceremonie van het WK rugby, waarna Engeland tegen Fiji speelde. Het stel zat in hun vertrouwde formatie: zij rechts van hem. Ze droeg een koningsblauwe mantel van het luxe high street label Reiss; de jas is uit de 2014 collectie en niet meer verkrijgbaar. Duidelijk is dat zowel zij als William echte rugby fans zijn. Bij latere wedstrijden die ze min of meer op de achtergrond bezochten, droeg ze gewoon een hoodie en was zichtbaar verslagen toen Engeland uit het toernooi werd geknikkerd. En weer door.

© Paul Gilham / Getty Images © Paul Gilham / Getty Images

Op pad met William

William was ook aanwezig bij Kate’s bezoek aan een event van Mind op het Harrow College om aandacht te vragen voor de World Mental Health Day. Ze praatte er honderduit met andere deelnemers, gekleed in een monochrome Paulina jurk van Tory Burch Resort 2014 à 530 euro, met haar geliefde zwarte Stuart Weitzman pumps en een clutch van Mulberry. Cool.

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Pretty in plum

Na het eerder genoemde staatsdiner met de president van China verwelkomden Kate en William Xi Jinping en zijn glamoureuze vrouw Peng Lyan bij het GREAT Britain Creative Event in Lancaster House. Kate draagt hier een pruimkleurige Dolce & Gabbana à 2512 euro. De kleur staat haar geweldig en is bovendien adorable voor de herfst, maar de col en het weelderige hangende haar laten haar wel enigszins in deze look verdrinken.

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Alle hoop is nu gevestigd op haar eerstvolgende echte glamourmoment: de première van de nieuwe James Bond film Spectre. En dat is morgen al!

UPDATE: Kate droeg Jenny Packham!

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook