Meiden van de Herengracht – Seizoensfinale

Meiden van de Herengracht – Seizoensfinale. Lees hier onze recap, oppassen voor spoilers dus! Wil je liever eerst zelf d...

Lees ook

Meiden van de Herengracht – Seizoensfinale. Lees hier onze recap, oppassen voor spoilers dus! Wil je liever eerst zelf de aflevering kijken, dat kan ook, scroll dan snel door naar beneden.

RECAP MEIDEN VAN DE HERENGRACHT

Komt het nog goed tussen Nico en Wendy? En zal Hanna Gijs vergeven?

No Mercy

Kennelijk verstaat Gijs was anders onder een zakelijke meeting. Hij staat voor de deur met champagne en bonbons en tickets voor Milaan. Hanna weigert. Al zou ze de drank best wel aan willen nemen. Dan maar kijken of de besties kunnen. Maar Nico en Wendy kunnen niet. Voor het eerst. Hanna krijgt lucht van de ruzie en gaat op onderzoek uit. Uiteindelijk weet ze Nico toch te strikken en gaan ze samen naar een feestje van Metropolitan. Daar is Hanna erg populair bij een bekende voetballer en zijn vrouw (Victoria Koblenko). Ze zijn ontzettend geïnteresseerd in haar en willen haar inhuren als hun nieuwe styliste.

MVDH Seizoensfinale

Tegenstrijdigheden

Nico ligt net lekker bij Hugo, tot ze gebeld wordt. Ze moet naar het ziekenhuis, haar man, Matthijs, heeft een hartinfarct gehad. Hanna vliegt naar het ziekenhuis, net als Wendy, die net midden tussen de koeien staat in Friesland om een scriptschrijver te pushen haar verhaal af te maken. Nico wordt overweldigd door schuldgevoel. Wat als Matthijs niet zelf kon bellen? Dan was haar man nu overleden, terwijl zij in de armen lag van haar minnaar. Ze besluit dat ze Hugo niet meer kan zien.

MVDH Seizoensfinale

Eenmaal weer aangekomen bij het ziekenhuis staat een studente voor de deur te wachten, ze wil naar Matthijs toe. Nico weigert, het zou te druk zijn. Wel neemt ze de boeken mee die de studente heeft meegenomen. Intussen valt er een briefje uit. ‘Bedankt voor alles, ik mis je. X I.’ Zou haar man dan toch vreemdgaan?

Als Matthijs weer naar huis mag (het komt gelukkig goed) besluit hij een cadeautje voor Nico mee te nemen. De foto van Nico, gemaakt door Hugo. Ai! Hoe komt hij daar aan?

Verkeerde bedoelingen

Hanna komt aan in de hotelkamer van Victoria en haar man. Ze beseft dat de kamer volstaat met kaarsjes, panterprint en het stel gehuld in slechts een ochtendjas. Ze stouwen Hanna vol met wijn en beginnen met haar te dansen. Uiteindelijk zoent Victoria Hanna. Ze weet hoe laat het is. Ze moet hier weg zien te komen. Het stel heeft namelijk alles behalve interesse in de kleding, ze willen Hanna.

MVDH Seizoensfinale

Cheater!

Nico ligt thuis in mooie lingerie, te wachten op Matthijs. Hij duwt haar weg. Nico eist een verklaring. En biecht zelf haar affaire met Hugo op. Matthijs is woedend en trekt in de logeerkamer in. Hij weet niet zeker of hij hun huwelijk überhaupt nog wil redden.

De volgende ochtend pakt hij zijn koffers. Nico wil niet dat hij gaat, maar hij moet. De dokter heeft gebeld, hij moet met spoed opgenomen worden voor een bypass-operatie. Nico wil mee, maar dat wil Matthijs niet. Toch gaat ze. Samen met Nico en Wendy zoekt ze bloemen uit. Dan komt ze de studente weer tegen en kiest voor de confrontatie. De studente laat weten dat zij de persoon is die Matthijs wil zien (al 3 jaar lang) na de operatie. Daarnaast showt ze haar babybelly. Didn’t see that coming.

MVDH Seizoensfinale

Nico is furieus en vliegt naar zijn kantoor en gooit het overhoop. Dan vindt ze de sleutel van zijn bureaula, die vol ligt met foto’s van Nico en Hugo, gemaakt door een privé-detective. Dan gaat haar telefoon. Ze moet naar het ziekenhuis, Matthijs heeft de operatie niet overleefd.

Funeral

Iedereen is op de begrafenis, maar Nico met de meeste tegenzin. Wat een lul. Gijs komt ook opdagen, maar Hanna stuurt hem weg. Ze wil niks meer met hem te maken hebben. En Hugo wilde zijn gezicht maar even laten zien, maar Nico wil dat hij blijft. Ze heeft hem nodig.

MVDH Seizoensfinale

Eenmaal thuis beseft Wendy zich na een preek van haar moeder dat ze vaker thuis wil zijn. Ze wil er meer zijn voor haar gezin en haar man. Op dat zelfde moment sluit Hanna een deal met Gijs. Ze is nu officieel van hem af. Daarna sluiten de dames de dag samen af. Met cocktails, op de Herengracht.

Bekijk de seizoensfinale:

KIJKEN?

Je kunt het hele seizoen nu online bekijken. Bekijk hier aflevering 1aflevering 2aflevering 3aflevering 4aflevering 5 en aflevering 6.

Laatste nieuws

Zie ook