Win een gesigneerd exemplaar van ‘Een schitterend ongeluk’ (gesloten)

Actrice Inge Ipenburg debuteerde met 'Het gerecht' in 2014. En nu ligt haar nieuwe boek, 'Een schitterend ongeluk' alwee...

Lees ook

Actrice Inge Ipenburg debuteerde met ‘Het gerecht’ in 2014. En nu ligt haar nieuwe boek, ‘Een schitterend ongeluk’ alweer in de schappen en jij kunt een gesigneerd exemplaar van ‘Een schitterend ongeluk’ winnen. Lees snel verder!

Over Inge Ipenburg

Beau Monde sprak Inge uitgebreid en informeerde naar haar literaire aspiraties.

Schrijftalent?
“Als kind dacht ik: later als ik groot ben, ga ik toneelstukjes doen en boeken schrijven. Dat laatste heb ik lang uitgesteld. In 2011 was ik juryvoorzitter van ‘De gouden strop’. Ik las ineens veel crime en mijn fantasie werd automatisch getriggerd in die richting. De donkere zij-ingang van het Sarphatipark waar ik op een avond langs fietste, werd de inspiratiebron voor mijn eerste boek.”

Bekende naam?
“De lancering van ‘Het gerecht’ viel samen met ‘Celblok Hok H’. Bij alle interviews voor de televisieserie kon ik zeggen: ‘Ik kom met een boek.’”

Autobiografisch?
“Je hebt drie bronnen bij acteren: fantasie, eigen ervaringen en observatievermogen. Voor schrijven geldt hetzelfde. Ik put dankbaar uit mijn eigen leven en mijn fantasie.”

Fijnste reactie?
“Toen ‘Het gerecht’ uitkwam, stond in de altijd zo kritische thrillergids van ‘Vrij Nederland’: ‘Inge Ipenburg heeft een fantastisch debuut geschreven’. Ik kon wel janken van blijheid.”

Lees het hele interview via Blendle, en ontdek meteen de literaire aspiraties van Arie Boomsma, Bastiaan Ragas, Marit van Bohemen en Marian Mudder.

Dit lees je in ‘Een schitterend ongeluk’

Cover Een schitterend Ongeluk Inge IpenburgVijf gezworen vrienden, één waarheid en een web van leugens. Op een heerlijke nazomerse stranddag komt een hechte vriendengroep bij elkaar. Herinneringen aan dertig jaar vriendschap worden opgehaald, het leven gevierd. Alles lijkt perfect, totdat een mysterieus auto-ongeluk een diepe schaduw over de dag én de vriendschap werpt. De vrienden ontdekken dat er grote geheimen bestaan.

Recensies

  • ‘Ipenburg heeft een fantastisch debuut geschreven. Ze kan zich nu al meten met de gevestigde Nederlandse thrillerkoninginnen’, aldus Vrij Nederland Detective & Thrillergids
  • ‘On-Nederlands goed met veel humor’, volgens tijdschrift Zin
  • ‘Inge Ipenburg schrijft met flair en weet vanaf de eerste bladzijden de spanning in haar thriller op te voeren en te bewaren’, zo schrijven onze collega’s van Nouveau
  • En Beau Monde: ‘Een echte pageturner. Leestip voor de herfstvakantie.’

Wil jij hier ook over meepraten? Dat kan! Beau Monde mag 10 gesigneerde exemplaren weggeven.

Deze actie is helaas afgelopen

Meedoen is heel simpel. Je hoeft je alleen maar onze Facebookpagina te liken (kan hieronder, is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd) en je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ben je al lid en fan van ons, no problem! Laat je dan wel even je n.a.w.-gegevens achter, dan weten we meteen waar we ‘Een schitterend ongeluk’ naar toe kunnen sturen.

Succes!

Laatste nieuws

Zie ook