Getest: iPhone 6s in roségoud

Getest: iPhone 6s in roségoud. Beau Monde heeft de iPhone 6s al in haar bezit. Uiteraard in het roségoud, want: luxe en...

Lees ook

Getest: iPhone 6s in roségoud. Beau Monde heeft de iPhone 6s al in haar bezit. Uiteraard in het roségoud, want: luxe en roze. We love. De iPhone is een fractie dikker en zwaarder (reden: sterker glas en een omhulsel van materiaal wat ze in de ruimteindustrie gebruiken, voor het geval je ‘m laat vallen), maar ligt nog steeds lekker in de hand. En met de toevoeging roségoud kan je je iPhone en Apple Watch ook qua kleur helemaal op elkaar afstemmen. Zo kan je bijvoorbeeld voor een siliconen hoesje of sportband in de kleur roze gaan en een leren hoesje of sportband in de kleur rozegrijs. Mix & match.
iphone 6s getest

Wat is er nieuw

Er zijn best weer wat nieuwe dingetjes, waardoor je deze telefoon weer wilt kopen (ten eerste: roségoud). En daar denkt de rest van de wereld ook over. In Amerika werden in het openingsweekend maar liefst 13 miljoen exemplaren verkocht. Maar goed, dit zijn de nouveautés:

  • 3D Touch: je telefoon herkent nu het verschil tussen hard en zacht drukken. En dat is leuk als je bijvoorbeeld de camera gebruikt. Met een ’tap’ open je de app, maar als je er wat langer op drukt, voel je een trilling en zie je meerdere opties verschijnen, zodat je direct de selfie modus kunt gebruiken. Bij de kaarten app kan je zo direct naar huis navigeren. Best handig, maar nog niet alle apps (bijv. Facebook en Whatsapp) doen hier wat mee.
    3D touch is gelukkig meer dan alleen ‘meerdere opties’ bij apps. Bij mail kan je snel een blik op het inkomende bericht werpen (korte preview) en druk je harder ga je direct naar dat bericht. En stel dat iemand een afspraak in wil schieten: druk op de datum en je krijgt meteen te zien of je agenda dan nog een gaatje heeft. Dat zijn van die kleine dingen die multitasken net wat makkelijker maken.
  • 12MP iSight camera: ja, ook de camera is verbeterd. En waar we dan vooral naar kijken: hoe zijn de selfies? De camera aan de voorkant van het toestel is flink verbeterd. Zo zijn de selfies stukken scherper. En helemaal mooi: je kunt het display gebruiken als flitser, zodat je ook bij het uitgaan mooie foto’s kunt maken.
  • Live Photos: deze maakt je nieuwe iPhone standaard. Zo krijg je korte bewegende stills, een soort van kleine videofragmentjes. Als je dan met je 3D touch-duim op de foto’s drukt, komen ze tot leven. Erg leuk als achtergrond van je toestel of Apple watch. Deze kun je nu alleen nog maar met mede 6s- en Watch-genoten delen, maar Facebook heeft al aangekondigd Live Photos te gaan ondersteunen. Yay! Als videobestandje kan je ze in ieder geval voor nu vast met de wereld delen. Tip: houd na de opname nog even je iPhone recht, anders bestaat de kans dat je een stukje grond of broekzak meepakt in je Live Photo (happens to the best…).
  • Snellere Touch ID: of je nu je duim of wijsvinger instelt, om je toegangscode wordt nu bijna niet meer gevraagd – mits je van deze optie gebruik maakt.
  • Design: de 6s is verkrijgbaar met een 4,7 en 5,5 inch (6s Plus) scherm in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Prijs vanaf €749.
Meer informatie: Apple.nl

iPhone 6s Celebrity edition

Laatste nieuws

Zie ook