4 tips tegen droge handen

Droge handen. Nu het kouder wordt, moeten we weer smeren. Met deze tips blijven je handen ook deze periode zacht en soep...

Lees ook

Droge handen. Nu het kouder wordt, moeten we weer smeren. Met deze tips blijven je handen ook deze periode zacht en soepel. Beau Monde sprak Brandon Truaxe, founder van DECIEM, waar ook de lijn Hand Chemistry onder valt, expert op het gebied van beauty & handen dus… Plus geen onaangename verschijning om ons een handje te helpen.

DECIEM founder  Hand Chemistry Brandon Truaxe“Je handen worden nu eenmaal vaak blootgesteld aan kou. Het is belangrijk om je handen dus goed te beschermen tegen de effecten van kou. Denk aan uitdroging. Uitdroging doet je huid er ouder uitzien. En ’s winters is de lucht droog en koud buiten. En binnen loeit de verwarming. Ik gebruik zelf Hand Chemistry’s Extreme Hydration Concentrate, logisch natuurlijk. De crème zorgt ervoor dat je handen een extra laagje krijgen en daardoor minder snel uitdrogen, dit helpt ook tegen huidveroudering. Je handen zijn wel je visitekaartje hoor.”

We couldn’t agree more, daarom 4 tips om je handen in shape te houden.

1. Smeer ‘m

Stop die handcrème in je tas en houd je handen vet. Doe dit dagelijks een aantal keer, vooral nadat je je handen hebt gewassen! En als je met je handen in het sop gezeten hebt, dan helemaal. Het is zelfs beter om als je gaat soppen zo’n roze of gele huishoudhandschoen aan te doen. Veel water en zeep zorgen voor uitdroging van de huid.

2. Scrub it

Je ontkomt er niet aan. Soms heb je gewoon last van droge handen. Gebruik dan een scrubcrème. Daarmee verwijder je dode huidcellen. Heb je een gevoelige huid, hou het dan gewoon bij smeren.

3. Voor het slapen gaan

Gebruik een speciaal masker of extra vette crème voor de handen. En voor je nagelriemen kun je wat nagelriemolie gebruiken. Even goed insmeren. Doe je handen daarna in een katoenen handschoentje. Hier kun je ’s nachts mee slapen. De volgende ochtend zullen je handen al zachter aanvoelen. Dit kun je 2/3 keer per week doen.

4. Glove it

Ook als het nog niet zo heel koud is, kan je beter vast handschoenen dragen. En pas binnenshuis op voor droge lucht. De verwarming draait overuren en de ramen zorgen voor minder frisse lucht. Dus kan je huid droger worden. Je kan dit al een beetje voorkomen door van die waterverdampingsbakjes aan de verwarming te hangen.

Beau Monde tipt

Met deze producten kom je goed gesmeerd de winter door. Handig!

[sm-product-feed id=”31224″]

Laatste nieuws

Zie ook