Prinses Margarita en prins Jaime zijn jarig

Prinses Margarita en prins Jaime zijn jarig. De tweeling De Bourbon de Parme vormt het middelste stel kinderen van prins...

Lees ook

Prinses Margarita en prins Jaime zijn jarig. De tweeling De Bourbon de Parme vormt het middelste stel kinderen van prinses Irene en wijlen Carlos Hugo. Margarita is één minuut ouder dan Jaime, samen lagen ze zes weken in een couveuse voor ze naar huis mochten. De Bourbonnetjes hebben nog een oudere broer, Carlos en een jongere zus: Carolina. Als kind woonden ze in Baarn (lekker dicht bij opa en oma op Soestdijk), Wijk bij Duurstede en bij tijd en wijle ook in Spanje. Ze zijn vandaag 43 geworden. Van harte, hoogheden!

Prinses Margarita en Oranjebitter

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Prinses Margarita is gravin van Colorno en vooral bekend geworden om haar stormachtige huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn en de goddelijke serie ‘Oranjebitter’ in HP/De Tijd, waarin ze een kijkje gaf in het leven van de Oranjes (‘Tante Beatrix drinkt altijd heel veel wijn’). Het zorgde eerst voor een breuk met de familie en later voor een scheiding van Edwin, waarna ze weer welkom was ten paleize. Ze hertrouwde met kreukloze jurist Tjalling Siebe ten Cate (hier op de foto) die bij de Nederlandse Bank werkt, samen hebben ze twee dochters: Julia (7) en Paola (4).

Margarita en De Parme Design

© RTL Nieuws © RTL Nieuws

Margarita schnabbelt wat bij als binnenhuisarchitecte en heeft een eigen tapijt- en juwelenlijn, geïnspireerd op de natuur. “Ontwerpen heeft voor mij te maken met inspiratie,” zegt ze (joh!). “Manieren vinden om de natuur weer te geven, nieuwe materialen vinden om mee te werken, de ervaring van stilte en eenvoud, het genieten van stoffen, het spelen met licht en simpele lijnen.” We weten zo snel niet of Máxima al eens met een Margarita is gespot, maar het spul is koninklijk duur: prijs op aanvraag.

Prins Jaime en de paus

© Prins Jaime en prinses Viktória 2014 © Prins Jaime en prinses Viktória 2014

Prins Jaime is graaf van Bardi en hertog van San Jaime, studeerde internationale betrekkingen en werkt al jaren als diplomaat. Momenteel is hij namens de Nederlandse regering ambassadeur bij de Heilige Stoel, ofwel het Vaticaan. Zijn neef, koning Willem-Alexander, beëdigde hem zelf. Jaime is getrouwd met ex-tennisser, ex-model, jurist ondernemingsrecht en bedrijfskunde en schrijfster Viktória Cservenyák met wie hij dochter Zita (anderhalf) heeft. Het stel woont in Rome waar Viktória tegenwoordig goede daden doet, voor Save The Children, de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. “Ik geloof niet in sprookjes,” zegt ze. “Ik geloof in relaties tussen mensen. De titel prinses geeft me extra maatschappelijke zichtbaarheid, en die kan ik nu inzetten voor anderen.”

Alle Bourbonnetjes bij elkaar

© Michel Porro / Getty Images © Michel Porro / Getty Images

Jaime en Margarita staan links, daarnaast zus Carolina en oudste broer Carlos.

Laatste nieuws

Zie ook