Celebrity art: deze celebs zijn erg kunstzinnig

Celebrity art: deze celebs zijn erg kunstzinnig! Als celebs niet druk aan het repeteren zijn voor hun nieuwste films of...

Lees ook

Celebrity art: deze celebs zijn erg kunstzinnig! Als celebs niet druk aan het repeteren zijn voor hun nieuwste films of series, dan moeten ze wel in the picture blijven. En om nou elke poep en scheet op social te zetten, dat is een beetje overdreven. Dus pakken sommige celebs de kwast. Geeft ze een goed gevoel. En in eigen werk kunnen ze meteen mooi die opgekropte gevoelens kwijt. Scheelt weer een bezoekje aan de psychiater…

Jim Carrey

‘The church of F.F.C.’ – Jim Carrey, 2015. Of eigenlijk gewoon graffiti op Jims garagedeur. De acteur, inmiddels 53, noemt de zijn ‘atelier’ (lees: garage)  ’the church of F.F.C.’.

In 2012 had Jim zijn eerste solo expositie ‘Nothing to see here’ in Palm Desert. Met zijn werk wil Jim betekenis geven aan het leven en de wereld om hem heen. ‘F.F.C.’ staat voor ‘freedom from concern‘. De acteur vindt het zelf best lastig een balans te vinden tussen Jim als gekke comedian en Jim als man die op zoek is naar een hoger bewustzijn, die wil weten hoe de wereld om hem heen werkt. “En deze tweede man lijkt de overhand te krijgen”, aldus de acteur. Weet je het zeker Jim? Is het niet gewoon een gevalletje van ‘even geen werk’? Dumb & Dumber To was niet een heel daverend succes…

Celebrity art - kunst van de celebs - Jim Carrey © BSRAgency.com

En als we dit zien, is het helemaal niet erg dat die man de overhand krijgt…

James Franco

‘Fat Stallion’ – James Franco, 2013. James (37) neemt zichzelf nooit zo serieus. Gelukkig maar, stel je voor, een acteur die zichzelf serieus neemt. Voor zijn tentoonstelling ‘Fat Squirrel’ in ‘London’s Siegfried Contemporary’ schilderde de acteur een aantal obese dieren. “Als je dit met mensen zou doen, zou je er niet mee wegkomen. Maar met dieren kan alles.” Overigens maakte mister Franco voor deze schilderwerken gebruik van een kunstenaar die de dieren voor hem eerst schetste. Dan hoefde hij er alleen nog even zelf met een kwast overheen te gaan…

Celebrity art - kunst van de celebs - James Franco © ozonweb.com

Bron: Ozonweb

Chris Brown

‘You’re the angel of my nightmare’ – Chris Brown en KAI , 2015. Chris (26) en KAI maakte in totaal 7 werken samen, waarvan er inmiddels 3 verkocht zijn. Wat toch weer bijna €54.000 opleverde.

Celebrity art - kunst van de celebs - Chris Brown © Instagram

Bron: Instagram

Pierce Brosnan

‘Bisous moi’ – Pierce Brosnan, 2002. Wist je dat Pierce (62), voordat hij ontdekt werd als acteur, eigenlijk kunstenaar was? In de jaren ’80 pakte hij het schilderwerk weer op. Zijn eerste vrouw, Cassandra Harris, begon toen haar strijd tegen kanker en schilderen werkte voor hem therapeutisch. Cassandra overleed in 1991. Naast de therapeutische werking van het schilderen, gebruikt Pierce zijn werken om geld voor goede doelen in te zamelen. De acteur zegt beïnvloed te zijn door meesters als Picasso, Matisse en Kandinsky. In 2001 is Pierce hertrouwd met Keely Shaye. Speciaal voor Valentijnsdag schilderde hij ‘Bisous moi’.

Celebrity art - kunst van de celebs - Pierce Brosnan © pbfiles.net

Bron: PBFiles.net

Leonard Nimoy

‘Egg 01’ – Leonard Nimoy, ca. 1970. De op 27 februari overleden acteur Leonard Nimoy was op jonge leeftijd (13!) al geïnteresseerd in fotografie. In de jaren ’70 studeerde Leonard fotografie aan de Universiteit van Californië. Ja, dat was inderdaad na de opnames van Star Trek. Leonard dacht er toen serieus over om van carrière te switchen.

De foto is een abstracte versie van ‘de tijd die je hebt in het leven’. Als in, back to onze roots als ei?

Celebrity art - kunst van de celebs - Leonard Nimoy © rmichelson.com

Bron: R. Michelson Galleries

Lucy Liu

‘Dream state’ – Lucy Liu, 2011. Het werk ‘dream state’ maakt deel uit van de ‘Seventy Two’ werken. Met 72 heeft Lucy (46) geprobeerd de 72 engelen uit het Kabbalah-geloof te vertalen naar abstracte tekeningen. Deze engelen zijn niet alleen bemiddelaars tussen God en de mens, maar staan ook voor de 72 verschillende aspecten of kwaliteiten van God. ‘Dream state’ is een van Lucy’s 72 getekende interpretaties.

Celebrity art - kunst van de celebs - Lucy Liu © Lucy Liu

Bron: LucyLui.net

Miley Cyrus

‘Dirty hippie’ – Miley Cyrus, 2014. Dit is een van de sculpturen uit Miley’s ‘Dirty hippie’ collectie, een masker met beren, en meteen ook Miley’s (22) favoriet. “Deze kostte me ook het meeste tijd. Ik ben nog een beetje aan het kijken hoe het masker blijft zitten. Best een groot en log ding zo he? En dat haar… Dat komt van mezelf. Ik had ze in, toen keek ik naar het masker en dacht ‘fuck it’. Dit heeft het werk nodig,” aldus Miley.

Celebrity art - kunst van de celebs - Miley Cyrus © VMagazine.com

Bron: V Magazine

Viggo Mortensen

‘Self portrait april’ – Viggo Mortensen, 1999-2002. Viggo (56) heeft het schilderen pas op latere leeftijd opgepakt. De ‘Lord of the rings’-acteur heeft een voorliefde voor collages. Zoals dit zelfportret. Herken je zijn mond erin?

Celebrity art - kunst van de celebs - Viggo Mortensen © bluntreview.com en Jemal Countess/Getty Images

Bron: Blunt Review

Shia LaBoeuf

‘Twitter as art #stopcreating’ – Shia LaBoeuf, 2014. Shia (29) plaatste dit statement op Twitter. Shia vindt dat alle kunst plagiaat of revolutionair is. En om tegenwoordig revolutionair te zijn, moet je reageren. Bijvoorbeeld op Twitter. De acteur werd namelijk beschuldigt van plagiaat. Er dook een filmpje van een rappende Shia LaBeouf op met daarin een indrukwekkende solo. De rapgroep ’the Anomolies’ meende dat deze solo van hun lied ‘Perfectionist’ woord voor woord overgenomen is. Plagiaat dus. Maar Shia’s video lokte wel een reactie uit, waar hij weer op kon reageren. En volgens Shia is dat dus kunst. Wat vinden jullie #stopcreating of #stoptalking?


Rosie O’Donnell

‘The view’ – Rosie O’Donnell, 2007. Rosie (53) is een Amerikaanse actrice en comédienne. Dit werk heet ’the view’ en zou zo maar Rosie zelf kunnen zijn ten tijde dat zij ‘The view’ presenteerde. ‘The view’ is een Amerikaanse talkshow waarin een panel sociale en politieke zaken bespreekt.

Celebrity art - kunst van de celebs - Rosie O'Donnell © Flickr en Neilson Barnard/Getty Images

Meer Rosie O’Donnel Art zien? Klik hier.

Johnny Depp

‘Vanessa Paradis’ – Johnny Depp, 2002. Johnny is inmiddels 52 en was van 1989 tot 2011 samen met Vanessa Paradis. De acteur vond het fantastisch om de gezichten van Vanessa en hun kinderen (Lily-Rose en Jack) te schilderen. Wist je dat dit portret als albumcover voor de cd Divinidylle van Vanessa gebruikt is?

Celebrity art - kunst van de celebs - Johnny Depp © Paul Marotta/Getty Images en deppimpact.com

Bron kunstwerk: deppimpact.com

Macauley Culkin

Expositie ‘Leisure Inferno’ – verschillende kunstenaars, 2012. En daarvoor het woord aan de kunstenaars zelf:

Bob Dylan (74)

Links: ‘Two sisters’ – Bob Dylan, 2010, rechts: ‘Sunflowers, – Bob Dylan, 2014. De zanger weet ook met een kwast emoties over te brengen.

Celebrity art - kunst van de celebs - Bob Dylan © Peter Macdiarmid/Getty Images for Halcyon Gallery

Laatste nieuws

Zie ook