Maak kennis met Moulay en Lalla Khadija

Maak kennis met Moulay en Lalla Khadija, de zoon en dochter van koning Mohammed VI van Marokko en zijn vrouw, prinses La...

Maak kennis met Moulay en Lalla Khadija, de zoon en dochter van koning Mohammed VI van Marokko en zijn vrouw, prinses Lalla Salma, bekend om haar prachtige rode krullen. Kroonprins Moulay en prinses Lalla Khadija mochten mee op de thee tijdens een privébezoek van hun vader aan Turkije. De koning staat naast president Erdo?an, zijn vrouw Emine en hun dochter Sümeyye. De Marokkaanse prins en prinses maken wel vaker deel uit van officiële momenten. Ze worden zoveel mogelijk in de luwte gehouden, maar volgens hun moeder is het goed als ze ook al een beetje wennen aan in de belangstelling staan.

Moulay wordt vorstelijk verwend

© Royal Court Morocco © Royal Court Morocco

Voor prins Moulay (12) is dat het belangrijkste, aangezien hij als troonopvolger niet onder het protocol uit kan. Hij vergezelt zijn vader vaak op werkbezoeken en is regelmatig aanwezig bij grote sportevenementen. De koning is dol op zijn zoon en kocht ooit zoveel spullen voor hem bij Bloomingdale’s dat alles per privéjet moest worden teruggevlogen naar Marokko. Het is overigens niet alleen maar kroonprinselijk gedoe voor hem: in juli werd Moulay in de Morocco Mall in Casablanca gespot, waar hij met vriendjes naar de nieuwe ‘Jurassic Park’ ging.

Khadija heeft al een tiara

© ZM Koning Mohammed   © ZM Koning Mohammed

Zijn zusje Lalla Khadija (8) trekt op haar beurt veel met hun moeder op en legde haar eerste staatsbezoek af toen ze twee was. Ze gingen samen naar Tunesië. Het instapmodel tiara dat ze hier draagt is echt, wat haar prinsessenfactor aanzienlijk hoger maakt dan die van de gemiddelde achtjarige royal. Khadija ging al samen met haar moeder en broer naar concerten van Usher en Jennfer Lopez, volgens Bladna.nl. Ook geniet ze van vakanties op stand, zoals yachten bij Kyllini en Corfu, as you do.

7 dagen Griekenland à € 5 miljoen

© Royal Court Morocco © Royal Court Morocco

De officiële residentie van het gezin is Dâr al-Makhzen, het koninklijke paleis in Rabat. De koning heeft echter ook paleizen in Marrakesh, Fez en Casablanca; in die laatste plaats lijkt het gezin het vaakst te wonen. Het geniet er van een hecht gezinsleven, de koning vloog ooit een dag een en weer om bij de verjaardag van Khadija te kunnen zijn. Daarnaast genieten de Marokkaanse royals van duizelingwekkende vakanties. Volgens Bladna.nl verbleef het gezin deze zomer zeven dagen in Griekenland, à 5 miljoen euro. We citeren: ‘Ook de kamerheer en vrienden van de Koning, de ambassadeur van Marokko in Griekenland en meerdere leden van de koninklijke familie waren aanwezig’ wat een heel nieuwe lading geeft aan het begrip ‘all inclusive’.

Op pad met tronen en rode lopers

© Royal Court Morocco © Royal Court Morocco

‘Mohammed VI verbleef met zijn familie en gasten in een hotel in de regio van Ilia, in Peloponnesos. Zijn veiligheid werd verzekerd door 70 leden van zijn persoonlijke veiligheidsdienst en 50 Griekse politiemannen. De service werd door Marokkaans personeel verzorgd en er werden tronen, rode lopers, tenten, portretten van de koning, voedsel en honderden andere spullen voor de komst van de Koning naar Ilia vervoerd. Ook werd een groot deel van het strand voor het hotel waar de Koning logeerde, voor zijn familie gereserveerd.’ Daarbij vergeleken steken de Griekse vakantieperikelen van een zekere Z.M W-A van O. opeens wat schameltjes af, toch?

Laatste nieuws