Is dat een royal trout pout, Rania?

Oh dear, is dat een royal trout pout, Rania? De koningin van Jordanië is al jaren een goede bekende van de plastisch chi...

Lees ook

Oh dear, is dat een royal trout pout, Rania? De koningin van Jordanië is al jaren een goede bekende van de plastisch chirurg, maar lijkt inmiddels een beetje door te slaan. Of het moet nog wat inzakken, dat kan ook. In haar jonge jaren als Rania al Yassin onderging ze al een nose job die haar neus rechter maakte. De ‘opfrissertjes’ van de laatste vijftien jaar waren vrij subtiel, wat niet gezegd kan worden van deze update. Die officieel overigens niet heeft plaats gevonden: via een vriendin laat de 45-jarige weten dat ze ‘alleen haar haren anders heeft en wat is afgevallen’. Maar dan toch niet in haar lippen, zo te zien.

Koninklijke verbouwingen

© Order of the Sartorial Splendour © Order of the Sartorial Splendour

Rania is niet de enige royal die het een en ander aan zichzelf heeft veranderd. Prinses Charlene lijkt nog amper op de vrouw die ooit Charlene Wittstock heette. Gezien het feit dat hertogin Camilla er in 2010 jonger uit zag dan in 2005 heeft die minimaal de peeling dan wel de CO2 laser ontdekt. En koningin Silvia zag er na een doe-er-nog-maar-wat-bij-filler-momentje een tijdje uit als de Koninklijke Zweedse Hamster.

Silvia en haar nieuwe wangen

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Prinses Marie van Denemarken lijkt op haar beurt aanzienlijk meer boezem te hebben dan vroeger.  Máxima vertoont volgens kenners regelmatig alle kenmerken van wat in deze kringen eufemistisch ‘prikjes’ wordt genoemd. En ook Letizia van Spanje bestaat allang niet meer uit originele onderdelen en liet onder andere haar kin verkleinen en haar neus veranderen “vanwege ademhalingsmoeilijkheden” (tuurlijk, joh).

Er is een stukje minder van Letizia

© royaltyspeaking © royaltyspeaking

Rania is gewaarschuwd

© Getty Images © Getty Images

Voor wie zo in de belangstelling staat en zo vaak wordt gefotografeerd als royals, is het begrijpelijk dat ze extra kritisch in de spiegel kijken. En het staat iedereen natuurlijk vrij om plat te leggen, op te vullen en strak te trekken naar eigen genoegen. Maar enige zelfbeheersing is toch geboden, gezien Rania’s voorgangster koningin Noor, wiens gezicht inmiddels volledig bewegingloos is. Met dank aan grote hoeveelheden botox, peelings en een iets te strakke lift. En het is toch jammer, om de geschiedenis in te gaan als de koningin die niet meer op haar staatsieportret lijkt.

Laatste nieuws

Zie ook